Η Μέρκελ σε αντίθετη γραμμή από τον Σόιμπλε: "Στηρίζω την ανεξαρτησία της ΕΚΤ -Έχει ξεκάθαρη εντολή"

Σε αντίθετη γραμμή από εκείνη που εξέφρασε ένα 24ώρο νωρίτερα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφορικά με την πολιτική που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, παρουσιάστηκε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Δηλώνοντας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ότι είναι μεν κατανοητή η κριτική για τα χαμηλά επιτόκια, όμως η ίδια στηρίζει την ανεξαρτησία της ΕΚΤ και την ξεκάθαρη εντολή που έχει λάβει.

 

«Η ΕΚΤ είναι ανεξάρτητη στις πολιτικές της. Έχει ξεκάθαρη εντολή», τόνισε η κυρία Μέρκελ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ολλανδό πρωθυπουργό, Μαρκ Ρούτε. «Eίναι κατανοητό ότι ο κόσμος στην Γερμανία συζητάει το γεγονός ότι τα επιτόκια έχουν υπάρξει πολύ υψηλότερα, αλλά αυτό δεν πρέπει να συγχέεται με παρέμβαση στην ανεξάρτητη πολιτική της ΕΚΤ, την οποία στηρίζω», πρόσθεσε.

Την προηγουμένη, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είχε ασκήσει εντονότατη κριτική στην ΕΚΤ και τον κ. Ντράγκι, λέγοντας ότι είναι μία ακατανόητη και όχι λογική τακτική, ενώ σε προγενέστερη αναφορά του, είχε δηλώσει ευθέως ότι η συγκεκριμένη επιλογή βλάπτει κυρίως τη γερμανική οικονομία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ