Βίντεο: Αλέξης Τσίπρας στο Euronews: "Είμαστε ένα βήμα πριν από την ανάκαμψη"

«Η ελληνική οικονομία είναι ένα βήμα πριν από την ανάκαμψη. Οι Κασσάνδρες διαψεύδονται, όσοι λένε ότι καταστρέψαμε την οικονομία διαπραγματευόμενοι, διαψεύδονται παταγωδώς» τόνισε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Euronews.

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι «η Ελλάδα στην τελευταία στροφή χρειάζεται ώθηση προς τα εμπρός και όχι σπρωξιά προς τα πίσω.»

Τόνισε ότι «χρειάζεται όσοι έχουν κάνει τεράστια λάθη με λάθος επιλογές και προβλέψεις, να μην αφεθούν να επαναλάβουν τα ίδια λάθη. Η Ελλάδα λοιπόν, που έχει πλεόνασμα 0,7%, 1% πάνω από το στόχο, δεν χρειάζεται νέα έκτακτα μέτρα.

 

Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι την αναγκαία ελάφρυνση του χρέους ώστε να απογειωθεί η οικονομία, να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των επενδυτών και να γυρίσουμε επιτέλους στην ανάπτυξη.»

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η συμφωνία θα υλοποιηθεί. Η χώρα θα βγει από την κρίση και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι επαρκής. Αρκεί να μην επιτρέψουμε σε κάποιους να θελήσουν επιπρόσθετα βάρη από αυτά που ορίζει η συμφωνία.

 

«Και βεβαίως δεν έχουν καμία δικαιολογία να επιμένουν σε αυτό πλέον διότι τα αποτελέσματα, τα νούμερα και η πραγματικότητα, τους διαψεύδουν» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ