Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!Bieber ή Σαίξπηρ; To be, or not to be; Απογοητευτικές οι απαντήσεις

Με αφορμή τα 400 χρόνια από τον θάνατο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ η εταιρεία One Poll για λογαριασμό της μουσικής πλατφόρμας Deezer, έκανε μια δημοσκόπηση για να διαπιστώσει πόσοι νέοι Βρετανοί γνωρίζουν το έργο του. Ωστόσο η αντιπαράθεση έγινε συγκρίνοντας τον Τζάστιν Μπίμπερ. 

  Τα αποτελέσματα που προκύπτουν από 1000 ερωτηθέντες ηλικίας 18 έως 25 είναι τουλάχιστον απογοητευτικά, αλλά για πολλούς αναμενόμενα.

 

Η έρευνα δείχνει ότι οι κάτω των 25 ετών γνωρίζουν πολύ καλύτερα τους στίχους των τραγουδιών του Μπίμπερ (43%) από τους στίχους του Σαίξπηρ (38%).   Επίσης αυτοί που δεν γνωρίζουν τη διασημότερη ίσως φράση  «Να ζει κανείς ή να μη ζει» από τον Άμλετ ήταν σχεδόν το ένα τρίτο των ερωτηθέντων.  

Ακόμη χειρότερα,  μόνο το 17% των ερωτηθέντων μπόρεσε να συνδέσει με τον Σαίξπηρ την επίσης διάσημη φράση του Σαίξπηρ «Ο,τι λάμπει δεν είναι χρυσός». Οι στίχοι "Girlfriend, girlfriend, you could be my girlfriend" και "Is it too late now to say sorry?" ήταν όμως γνωστοί σε πάνω από τους μισούς ερωτηθέντες.  

 

Πηγή: Guardian  

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ