Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θα ανεχθούμε μια χώρα ξέφραγο αμπέλι!

«Πλήρες το καθεστώς της ανομίας, χτύπησαν ΜΜΕ που δεν είναι αρεστά στην κυβέρνηση, ο Ρουβίκωνας αλωνίζει» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος υπογράμμισε ότι «η απόσταση από τη βαριοπούλα στη μολότοφ και από τη μολότοφ στο καλάσνικοφ είναι μικρή».

Σε σύγκρουση σε όλα τα μέτωπα ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξελίχθηκε η προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την ασφάλεια των πολιτών με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να τονίζει ότι «εμείς δεν θα ανεχθούμε μια χώρα ξέφραγο αμπέλι» και τον πρωθυπουργό να υποστηρίζει ότι η Ελλάδα είναι «όαση ασφαλείας» επιμένοντας στη ρητορική του success story που πρώτη ανέπτυξε την Τρίτη η Όλγα Γεροβασίλη.

 

«Ουδείς επιθυμεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε αστυνομικό κράτος, αλλά εμείς δεν θα ανεχθούμε μία χώρα ξέφραγο αμπέλι», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή για την ασφάλεια και το προσφυγικό την οποία προκάλεσε. 

 

Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργο είπε ότι «η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της ελευθερίας και καθήκον κάθε δημοκρατικής πολιτείας. Κάποιοι βάπτισαν διαδηλώσεις, τις συγκεντρώσεις των 50 ατόμων που έκλειναν την Αθήνα, κάποιοι βάπτισαν ελευθερία της καταδρομικές επιχειρήσεις από το άβατο των Εξαρχείων. Κάποιοι έμπλεξαν την ελευθερία με την ασυδοσία και εγκατέλειψαν δύο αξιώματα: 

-η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου και το όριο το θέτει η έννομη τάξη

 

-η εσωτερική ασφάλεια αποτελεί πυλώνα του κράτους και δεν εκχωρείται, η ασφάλεια είναι προυπόθεση της ελευθερίας. 

Εξαπολύοντας επίθεση στην αριστερά που υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι στο πρόσφατο παρελθόν «ένα τμήμα της αριστεράς αρνιόταν να καταδικάσει την βία από όπου κι αν προέρχεται, απέφευγε να αποδοκιμάσει την τρομοκρατία, ενθάρυνε τους αγανακτισμένους να μιλάνε για "κρεμάλες"». 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ