Θρίλερ στον Κορυδαλλό: Η έφοδος της ΕΚΑΜ μέσα στη νύχτα απέτρεψε απόδραση βαρυποινιτών - Είχαν κρύψει χιλιάδες ευρώ σε κελιά

Αιφνιδιαστική έρευνα σε κελιά κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού τόσο ποινικών όσο και ατόμων που κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες, πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής η Ασφάλεια Αττικής, έπειτα από πληροφορίες που είχε για συγκέντρωση οπλισμού στο σωφρονιστικό κατάστημα με σκοπό μαζική απόδραση.

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες, εδώ και μέρες στην Ασφάλεια Αττικής είχαν φθάσει πληροφορίες, και μάλιστα όχι αόριστες, για συγκέντρωση όπλων σε κελιά συγκεκριμένων κρατουμένων, τόσο ποινικών όσο και κατηγορουμένων για συμμετοχή σε ένοπλες οργανώσεις, με σκοπό μαζική απόδραση και μάλιστα με βοήθεια εξωτερικά των φυλακών.

Οι αστυνομικοί διασταύρωσαν την πληροφορία και διαπιστώθηκε πως προέρχεται από έγκυρη και αξιόπιστη πηγή, με αποτέλεσμα αμέσως να οργανωθεί επιχείρηση στις φυλακές Κορυδαλλού, αφού πρώτα ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας και βέβαια το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Αστυνομικοί υπηρεσιών της Ασφάλειας, άνδρες της ΕΚΑΜ αλλά και διμοιρίες των ΜΑΤ, εμφανίστηκαν ξαφνικά χθες το απόγευμα έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού και μπήκαν στο εσωτερικό, όπου στην κυριολεξία “σάρωσαν μια ολόκληρη πτέρυγα, στην οποία κρατούνται άτομα που εκτίουν ποινές φυλάκισης για ποινικά αδικήματα, αλλά και πρόσωπα τα οποία έχουν κατηγορηθεί για συμμετοχή σε ένοπλες οργανώσεις.

Οι αστυνομικοί έψαξαν σπιθαμή προς σπιθαμή τα κελιά, σε συγκεκριμένη πτέρυγα βαρυποινιτών και μάλιστα σε ένα από αυτά, συγκεκριμένου βαρυποινίτη ανακάλυψαν μεγάλο χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο.
Επίσης στα κελιά άλλων ατόμων που κρατούνται για ποινικά αδικήματα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ανακάλυψαν σε ειδικές κρυψώνες στους τοίχους και ραμμένα σε ρούχα, αυτοσχέδια μαχαίρια που είχαν δημιουργήσει οι ίδιοι οι κρατούμενοι, με υλικά που είχαν βρει, είτε στα μαγειρεία είτε από εξαρτήματα των κρεβατιών τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες συνολικά σε κελιά ποινικών αλλά και κατηγορούμενων για τη συμμετοχή τους σε ένοπλες οργανώσεις, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 45 αυτοσχέδια μαχαίρια, 40 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό που προαναφέρθηκε.

Ωστόσο πυροβόλα όπλα, ναρκωτικά, ή ακόμα και σημειώματα που να δείχνουν προετοιμασία μαζικής ένοπλης απόδρασης, δεν βρέθηκαν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα κινητά που βρέθηκαν κρυμμένα στα κελιά των κρατουμένων, ήδη έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια τις ΕΛ.ΑΣ όπου και θα ερευνηθούν, προκειμένου να διαπιστωθούν οι επαφές που είχαν οι κρατούμενοι και βέβαια με ποιους μιλούσαν εκτός φυλακών και κυρίως το τι κανόνιζαν με τα άτομα αυτά.
Αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών, είπε με νόημα πως αυτά τα κινητά: “..αποτελούν ένα μικρο θησαυρό στα χέρια μας καθώς θα “ξεκλειδώσουν” ένα ολόκληρο σκοτεινό κόσμο, που είναι στημένος γύρω από τις φυλακές και δέχεται εντολές για παράνομες ενέργειες ακόμα και μέσα από τα κελιά της φυλακής”.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ