«Οξυγόνο για την Ελλάδα μας» το νέο σύνθημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για το συνέδριο της ΝΔ

Να σταλεί ένα θετικό πολιτικό μήνυμα στην ελληνική κοινωνία είναι ο βασικός στόχος του επικείμενου συνεδρίου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Έτσι, σήμερα, ο κ.Μητσοτάκης παρουσίασε το κεντρικό σύνθημα του Συνεδρίου που θα είναι το “Οξυγόνο για την Ελλάδα μας”.

«Το οξυγόνο για να ξεφύγουμε από την ασφυξία που έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία.  Το οξυγόνο για να τολμήσουμε και πάλι να ονειρευτούμε την Ελλάδα μας έτσι όπως τη θέλουμε », ανάφερε σε δήλωσή του.

Στο 10ο τακτικό εθνικό συνέδριο της Ν.Δ. που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 22-24 Απριλίου στο Metropolitan Expo (Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος») και θα συμμετάσχουν 5.000 Σύνεδροι (οι 2.436 εκλεγμένοι) και ακόμη 3.000 παρατηρητές και διεθνείς προσκεκλημένοι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να καταστήσει σαφές το πολιτικό στίγμα του κόμματος και να περιγράψει το πλαίσιο που θα κινηθεί το κόμμα, ως απάντηση στην ασφυξία που νιώθουν οι Έλληνες πολίτες.
 
Στόχος του Κυρ. Μητσοτάκη είναι αφενός να είναι συνεπής στην προεκλογική του δέσμευση για το πλάνο των 111 ημερών (Νέα Δημοκρατία Από την Αρχή) και αφετέρου να αναβαθμίσει τη λειτουργία του Κόμματος. Και όπως λένε οι στενοί του συνεργάτες, η ριζική αναδιοργάνωση της ΝΔ θα ενισχύσει την άσκηση αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ και θα διευκολύνει την προετοιμασία μιας ολοκληρωμένης πρόταση διακυβέρνησης που θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση και θα δώσει οξυγόνο στους πολίτες.
 
Βασικό αντικείμενο του Συνεδρίου θα είναι οι οργανωτικές και καταστατικές αλλαγές με στόχο ένα πιο σύγχρονο, πιο ανοιχτό και πιο δημοκρατικό κόμμα σε ευρωπαϊκά πρότυπα. Οι καταστατικές αλλαγές προκύπτουν από δημόσια διαβούλευση μέσω διαδικτύου όπου συμμετείχαν 15.432 μέλη της Νέας Δημοκρατίας απαντώντας σε συγκεκριμένες ερωτήσεις και δίνοντας εντολή για ριζικές αλλαγές. Χαρακτηριστικό ήταν ότι το 47% που απάντησαν ήταν γυναίκες.


 
Στόχος του επιτελείου του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν να γραφτεί ένα πολύ πιο λιτό, κατανοητό, λειτουργικό και μικρότερο σε έκταση καταστατικό. Ενδεικτικό είναι ότι το προσχέδιο του νέου καταστατικού είναι περίπου 5.000 λέξεις σε αντίθεση με το παλιό των 11.000 λέξεων. Μάλιστα, συνεργάτες του Προέδρου της Ν.Δ. επισημαίνουν ότι αυτή είναι η φιλοσοφία που θα εφαρμόσει και ως πρωθυπουργός στους νόμους του Κράτους.
 
Το γενικό πνεύμα τους νέου καταστατικού είναι ότι η Νέα Δημοκρατία ανήκει στα μέλη της. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι εκλογικές διαδικασίες, η χρηματοδότηση με «λίγα από πολλούς», η αξιολόγηση των στελεχών, αλλά και η παραγωγή πολιτικής θα στηρίζονται σε πολύ μεγάλο βαθμό στα μέλη.
 
Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα παρουσιαστούν και οι πρώτες κατευθύνσεις του Κυβερνητικού Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας που επιμελείται ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ