Επισκέφθηκα τον Κώστα Γιαννόπουλο στο νοσοκομείο: Το δωμάτιο του γεμάτο ευχές- ζωγραφιές των παιδιών από το Χαμόγελο

Ο αιματοκρίτης έπεσε στο 28, ξαφνικά και απροειδοποίητα, όπως συμβαίνει με το κακό συνήθως....

Χτυπά εκεί που δεν το περιμένεις και, μάλιστα όταν πρόκειται για καρκίνο είναι βιαστικός και πιεστικός. Όταν ο άνθρωπος με το χαμόγελο στα χείλη, αυτό το αβίαστο , το ζεστό , το αληθινό κυρίως , ο άνθρωπος που δημιούργησε  το «Χαμόγελο του Παιδιού» αρρωσταίνει  και πριν μπει στο χειρουργείο στέλνει μήνυμα: "Ειρήνη μου, το νου σας όσοι αγαπάτε το Χαμόγελο, προστατεύστε το, μην χαθεί, προς Θεού, μην χαθεί αν πάθω κάτι ..." 

 

Ο Κώστας Γιαννόπουλος , μου περιγράφει από το κρεβάτι του νοσοκομείου με τα σωληνάκια στο πρόσωπο, στο σώμα, παντού, μόλις λίγες ώρες μετά την πολύωρη επέμβαση για αφαίρεση καρκίνου, τι συνέβη στην ζωή του τις τελευταίες 8 μέρες....: "Ξαφνικά αισθάνθηκα ένα τσούξιμο στην καρδιά, ένοιωσα κούραση, εξάντληση . Πήγα για εξέταση αίματος και ο, «δυνατός» άλλοτε, αιματοκρίτης μου ήταν σε οριακό σημείο. 28! Αρχίσαμε εξετάσεις επί εξετάσεων και σε 24 ώρες, γνώριζα ότι είχα όγκο και έπρεπε να αφαιρεθεί το ταχύτερο δυνατόν. Αυτό έκανα. " 

"Και καλά", τον ρωτάω, "λίγες ώρες πριν μπεις στο χειρουργείο μας έστειλες αυτό το βίντεο, στην ουσία εξέπεμψες SOS  για μία ακόμη φορά για το Χαμόγελο του Παιδιού, δεν σκέφτεσαι λίγο και τον εαυτό σου;" 

Χαμογελάει και αρχίζει με πάθος με το γνωστό του πάθος να εκφράζει τους φόβους του για το τι μέλει γενέσθαι μετά τις άκαιρες εισηγήσεις συγκεκριμένης Υπουργού. Θα επανέλθω να τα εξηγήσω μόλις είμαι καλύτερα... 

Ας ελαφρύνουμε την ατμόσφαιρα ... 

"Πότε πρόλαβαν, Κώστα, τα παιδιά να γεμίσουν το δωμάτιο με αγάπη ανταποδίδοντας την μεγάλη που τους δίνεις και την νοιώθουν όλα; "

" Α βέβαια, πριν επιστρέψω από το χειρουργείο , το δωμάτιο μετατράπηκε σε Χαμόγελο του Παιδιού με ζωγραφιές και ευχές ώστε όταν θα ξυπνούσα να αισθανόμουν σε οικείο περιβάλλον . Το πέτυχαν! Μου έδωσαν πολύ δύναμη  με τόσα χρώματα , αγκαλιές , ουράνια τόξα , καρδούλες , σπιτάκια ακόμη και τσουρέκια από το Χαμόγελο της Θεσσαλονίκης, χαχά!" 

Πλάι του όλη την ώρα η σύζυγος του Χαρά, μία νέα και συγκινητικά αφοσιωμένη γυναίκα τόσο στον Κώστα όσο και στον κοινό σκοπό ζωής τους . 

Σιδερένιος Πρόεδρε Κώστα! Τα παιδιά σε περιμένουν!!!!!

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ