Συγκλονιστικά βίντεο από την επίσκεψη των τριών προκαθήμενων στο Hotspot της Μόρια

Σπαρακτικές ήταν οι εικόνες που εξελίχθηκαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου στην Μόρια.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στους πρόσφυγες, ένας από αυτούς που περίμεναν να υποδεχτούν τον Πάπα, ξέσπασε σε λυγμούς και ζητούσε την ευλογία του Ποντίφικα.

Ο θρησκευτικός ηγέτης έδωσε την ευλογία του στον πρόσφυγα και εκείνος κλαίγοντας τον ευχαρίστησε.

"Σε παρακαλώ ευλόγησέ με", ακούγεται να λέει ο πρόσφυγας στον Πάπα Φραγκίσκο.

Τα παιδία του κέντρου  υποδέχτηκαν τους τρεις προκαθήμενους με ένα τραγούδι. Οι θρησκευτικοί ηγέτες άκουσαν το τραγούδι των παιδιών και στη συνέχεια τους έδωσαν την ευλογία τους.

Λίγο αργότερα, μία γυναίκα κατάφερε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να προσεγγίσει τον Πάπα Φραγκίσκο προκειμένου να συνομιλήσει μαζί του. Η πρόσφυγας φίλησε τον σταυρό, γονάτισε και ξέσπασε σε κλάματα κρατώντας σφιχτά τα χέρια του Ποντίφικα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος της έδωσε την ευλογία του και λίγα λεπτά αργότερα η γυναίκα αποχώρησε.

Ο  Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δάκρυσε όταν ένας πρόσφυγας έπεσε, κλαίγοντας, στα πόδια του. Ο Προκαθήμενος της Ελληνικής Εκκλησίας του ζήτησε να σηκωθεί, του έδωσε την ευλογία του και τον άκουσε με προσοχή. Οι στιγμές ήταν έντονες και ο κ.Ιερώνυμος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ