Όλα έτοιμα για την ιστορική συνάντηση Πάπα – Οικουμενικού Πατριάρχη – Αρχιεπισκόπου Αθηνών στην Λέσβο

Για μία ιστορική επίσκεψη αναμένεται να φτάσει περίπου στις 10.15 το πρωί του Σαββάτου στην Μυτιλήνη ο Πάπας Φραγκίσκος υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, θα υποδεχθούν τον Πάπα και τη συνοδεία του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών αλλά και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που εν τω μεταξύ θα έχει αφιχθεί στο αεροδρόμιο του νησιού. 

Όλοι μαζί, και μάλιστα με αυτοκίνητο στο οποίο θα συνεπιβαίνουν, θα κινηθούν στο hot spot της Μόριας.

Στον καταυλισμό της Μόριας οι τρεις ηγέτες, αφού χαιρετήσουν τους 300 πρόσφυγες, θα έχουν γεύμα μαζί τους. Το μενού, σύμφωνα με πληροφορίες, θα περιλαμβάνει ριζότο, μανιτάρια, ελιές και χαλβά νηστίσιμο.

Μέσα από την επίσκεψη στο hot spot θα συνυπογράψουν κοινή διακήρυξη προς την παγκόσμια κοινότητα για την προσφυγική κρίση. Μετά θα μετακινηθούν προς το λιμάνι της Μυτιλήνης.

Στον «περίκλειστο» λεγόμενο χώρο του επιβατηγού λιμανιού, εκεί όπου τον τελευταίο χρόνο αποβιβάσθηκαν, αλλά και πέρασαν τις πρώτες μέρες τους στην Ευρώπη εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, οι Ιεράρχες θα πετάξουν στη θάλασσα, στεφάνια στη μνήμη όσων χιλιάδων ανθρώπων μεγάλων και μικρών, χάθηκαν στην προσπάθεια ενώ θα πραγματοποιήσουν και χωριστές ο καθένας προσευχές στη μνήμη τους.

Στον ίδιο χώρο και σύμφωνα με ανακοίνωση της ρ/Καθολικής Επισκοπής Χίου (Λέσβου - Σάμου) ο Πάπας θα συναντηθεί με την Κοινότητα των Καθολικών της Λέσβου αλλά και με άλλους καθολικούς που βρίσκονται στο νησί.

Θα ακολουθήσει η αναχώρηση όλων για το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, όπου ο Πάπας θα πραγματοποιήσει δεκάλεπτες συναντήσεις με τους Ορθοδόξους Ιεράρχες και τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα και περίπου στις 3 το μεσημέρι αναμένεται όλοι να αναχωρήσουν από τη Λέσβο.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ