Ικανοποιημένος ο Ευ. Τσακαλώτος από τη συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ - Συμφώνησαν να επιστρέψει το ΔΝΤ σε 10 ημέρες

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά την ωριαία συνάντηση του με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, στην Ουάσινγκτον.

Ο εκπρόσωπος της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, σε ανακοίνωση του ανέφερε ότι το ΔΝΤ θα υποστηρίξει ένα οικονομικό πρόγραμμα για την Ελλάδα που θα βασίζεται σε βιώσιμα και ρεαλιστικά μέτρα, σε μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους δημοσιονομικούς στόχους, που θα συνοδεύονται από την αναγκαία μείωση του χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους.

Αμέσως μετά την συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε: «Ήταν πολύ καλή η συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ, συμφώνησε ότι πρέπει επιστρέψει αμέσως η ομάδα στην Αθήνα και ότι πρέπει να βρεθεί λύση και η συζήτηση είχε ένα κομμάτι για το χρέος». 

Τις βάσεις πάντως μιας συμφωνίας έως το άτυπο Eurogroup της 22ας Απριλίου (ή σε έκτακτο στις 25-26 του μηνός) έθεσε στην συνάντησή της με τον υπουργό Οικονομικών κύριο Ευκλείδη Τσακαλώτο, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Το Ταμείο μιλά ως τεχνοκράτης και λέει τι πρέπει να κάνουν τόσο η Ελλάδα, όσο και οι Ευρωπαίοι, οι οποίοι όμως ενεργούν και αντιμετωπίζουν το πρόβλημα μάλλον πολιτικά, παρά τεχνοκρατικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Λαγκάρντ και Τσακαλώτος συμφώνησαν να επιστρέψει το κλιμάκιο του Ταμείου στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα.

Νωρίτερα, οι κκ. Τσακαλώτος και Σταθάκης είχαν συναντηθεί με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου καθώς και τον Πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι. 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ