Ξέρετε πόσο πωλείται η βίλα που έζησε η πραγματική Μόνα Λίζα στην Τοσκάνη; Την έχετε δει; Φώτο

Μια από τις πιο διάσημες βίλες της Τοσκάνης τέθηκε προς πώληση με τους ιδιοκτήτες της να... χαμογελούν πονηρά κατά τη διαδρομή προς την τράπεζα, χάρη στους δεσμούς της με τη Μόνα Λίζα.

Η Villa Antinori ανήκε κάποτε στην οικογένεια του εμπόρου μεταξιού Francesco Del Giocondo, του οποίου η σύζυγος Lisa Gherardini πιστεύεται ότι είναι το πρόσωπο του παγκοσμίου φήμης πορτρέτου του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, Μόνα Λίζα.

 

Στους λόφους έξω από τη Φλωρεντία, «η βίλα διατίθεται σε τιμή άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά μπορεί κάλλιστα να φτάσει και πολύ περισσότερο, δήλωσε στο AFP, ένας υπεύθυνος τύπου για την εταιρεία Lionard Luxury Real Estate.


Η Villa Antinori, η οποία διαθέτει ένα παρεκκλήσι, μεγάλους χώρους και ένα τεράστιο περιβόλι με λεμονιές, βρίσκεται περίπου πέντε χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Τοσκάνης και ανήκε στον Del Giocondo από το 1498 έως το 1517.

 

Στο τέλος του 19ου αιώνα, πωλήθηκε στους μεγαλοπαραγωγούς κρασιού Antinori και ήταν ο Niccolo Antinori ο οποίος αποφάσισε να βάλει ένα σχέδιο του ακινήτου της οικογένειας, Villa Antinori στα μπουκάλια.

Οι περισσότεροι ιστορικοί πιστεύουν ότι η Lisa Gherardini, η οποία γεννήθηκε το 1479 και πέθανε το 1542, πόζαρε για τη Μόνα Λίζα, η οποία δημιουργήθηκε μεταξύ του 1503 και του 1506 όταν η βίλα ανήκε στον Del Giocondo.


Κάποιοι ειδικοί της τέχνης πιστεύουν, ωστόσο, ότι ο da Vinci θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιήσει ένα αρσενικό μοντέλο για τη Μόνα Λίζα ή ότι το πονηρό χαμόγελο, είναι επειδή πρόκειται για μια αυτοπροσωπογραφία. Το μυστήριο ακόμα δεν έχει λυθεί.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ