Δύσκολες ώρες για το Mega: Η Πειραιώς κατήγγειλε τη δανειακή σύμβαση

H αντίστροφη μέτρηση άρχισε και η τύχη του τηλεοπτικού σταθμού Mega κρίνεται από στιγμή σε στιγμή. Η Τράπεζα Πειραιώς,  σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του news247, προχώρησε χθες το  μεσημέρι, σε καταγγελία της δανειακής σύμβασης με το Mega.
 

Οπως διευκρινίζεται σχετικά,  η Τράπεζα Πειραιώς είχε δώσει τελεσίγραφο στην ιδιοκτήτρια εταιρία του “Μεγάλου καναλιού” να καταβάλει μέχρι χθες, ως εγγύηση 11,5 εκατ ευρώ, στο πλαίσιο της  σχεδιαζόμενης αύξησης μετοχικού κεφλαίου της “Τηλέτυπος”.

Παράλληλα, δεν καταβλήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες και η δόση ύψους1,5 εκατ ευρώ του συνολικού δανείου των 88 εκατ ευρώ που έχουν χορηγήσει συνολικά οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες στο Mega ( ειδικά η Τράπεζα Πειραιώς έχει χορηγήσει τα μικρότερα ποσά).

Yπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα  εγκρίθηκε στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της «Τηλέτυπος» η είσοδος νέων επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας και η αύξηση του μετοχικού  κεφαλαίου του καναλιού κατά 22,6 εκατομμύρια  ευρώ.

Από πλευράς της, η ιδιοκτήτρια εταιρία του καναλιού φαίνεται να είχε ζητήσει παράταση ως τις 22 Απριλίου, για την καταβολή της εγγύησης. Το αιτούμενο από την Τράπεζα Πειραιώς ποσό των 11,5 εκατ ευρώ που προβάλλεται ως εγγύηση για την υλοποίηση των αποφάσεων της γενικής συνέλευσης ( αναφορικά με την αύξηση κεφαλαίου και την αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης) αντιστοιχεί στο 50% της προγραμματισμένης αύξησης κεφαλαίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ