Good News το Athens Bike Weekend: Μια μεγάλη γιορτή για το ποδήλατο - Όλο το πρόγραμμα

Ένα Σαββατοκύριακο αφιερωμένο στο πιο οικολογικό μέσο μετακίνησης και ψυχαγωγίας, το ποδήλατο, θα είναι το διήμερο 16 και 17 Απριλίου 2016.

Ο ΟΠΑΝΔΑ και το περιοδικό MBike δημιουργούν δυο ημέρες με εκδηλώσεις, δράσεις και happenings που έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών όσον αφορά στη χρήση του ποδηλάτου τόσο για τις αστικές μετακινήσεις τους, όσο και ως μέσο άσκησης, άθλησης και αναψυχής.

 

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται με επίκεντρο την πλατεία Συντάγματος, που αποτελεί την αφετηρία και τον τερματισμό του 23ου Ποδηλατικού Γύρου της Αθήνας, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Απριλίου.

 

Στην πλατεία Συντάγματος θα βρίσκεται και η ομάδα κρουστών Batala Atenas, που θα ξεσηκώνουν τους ποδηλάτες με τη δυναμική μουσική τους.

 

Η διοργάνωση ξεκινά το πρωί του Σαββάτου, στις 10:00 με έκθεση ποδηλάτων και μια σειρά από δράσεις που έχουν ως στόχο να φέρουν το κοινό πιο κοντά στο ποδήλατο:

 

Mini Bike Expo
Η ποδηλατική αγορά παρουσιάζει τις τελευταίες προτάσεις της για ποδήλατα και αξεσουάρ σε διάφορες κατηγορίες – πόλης, δρόμου, βουνού, ηλεκτρικά.

 

Δωρεάν Έλεγχος Ποδηλάτων
Σε μια σειρά από τέντες με την ένδειξη «Service Center», εξειδικευμένοι τεχνικοί προσφέρουν δωρεάν τεχνικό έλεγχο και μικρο-ρυθμίσεις (φρένα, ταχύτητες, ελαστικά, θέση οδήγησης) στους περαστικούς και ταυτόχρονα τους δίνουν συμβουλές για πιθανές αλλαγές ή βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν στο ποδήλατό τους.

 

Γνωρίστε τα e-bikes
Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ανέβουν σε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο και να πάρουν μια αίσθηση οδήγησής του.

 

Μικροί ποδηλάτες παίζουν και μαθαίνουν
Mια πίστα με μικρά εμπόδια και προκλήσεις που θα πρέπει ο μικρός ποδηλάτης να αντιμετωπίσει ενώ κάνει ποδήλατο, θα περιμένει τους μικρούς φίλους του ποδηλάτου. Προς διάθεση θα υπάρχουν παιδικά ποδήλατα διαφόρων μεγεθών και κράνη τα οποία μπορούν τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν προκειμένου να κάνουν ποδήλατο με ασφάλεια και πάντα κάτω από την επίβλεψη εξειδικευμένου προσωπικού.

 

Γυναίκα και ποδήλατο
Ένας χώρος ειδικά για τις γυναίκες που αγαπούν το ποδήλατο στον οποίο παρουσιάζονται γυναικεία ποδήλατα, αξεσουάρ σχεδιασμένα για κυρίες, συμβουλές που καλύπτουν τις γυναικείες ανάγκες.

 

Κοίτα, κάνω ποδήλατο!
Ένας χώρος με διάφορους τύπους ποδηλάτων – πόλης, βουνού, διπλωτά, αγωνιστικά – τα οποία θα μπορούν οι πολίτες να πάρουν για μια μικρή βόλτα, μέσα σε συγκεκριμένο χώρο, με στόχο να τους θυμίσει πόση χαρά μπορεί να πάρει κάποιος από ένα ποδήλατο. Ο χώρος επιβλέπεται από ειδικούς.

Το MBike κάνει ποδήλατο στην Αθήνα
Στο χώρο του περιοδικού ΜBike, οι συνεργάτες του περιοδικού θα δίνουν πληροφορίες για την αστική ποδηλασία και τα οφέλη της.

 

Ποδήλατο – ένα παιχνίδι για κάθε ηλικία
Σε ειδικό χώρο, επισκέπτες κάθε ηλικίας θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια σειρά από απλά, ασφαλή και διασκεδαστικά παιχνίδια δεξιοτεχνίας και να κερδίσουν πολλά δώρα.

 

Athens Bikes
Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τα Athens Bikes και να ανακαλύψει τις διαδρομές που μπορείτε να κάνει με το πρώτο σύστημα bike sharing της πόλης.

 

Ιnfo
Πλατεία Συντάγματος
Σάββατο 16/4, 10:00-19:00
Κυριακή 17/4, 9:00-18:00

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ