Να πως να διαλέξεις το σωστό γυμναστήριο ή personal trainer

Έχεις πάρει την απόφαση να βάλεις την άσκηση στη ζωή σου. Μπράβο σου! 

Θα χρειαστείς όμως και τους κατάλληλους «συμμάχους».

Σε βολεύει η τοποθεσία; Έχεις περισσότερες πιθανότητες να πηγαίνεις τακτικά στο γυμναστήριο αν βρίσκεται κοντά στο σπίτι ή στη δουλειά σου. Αν πρέπει να οδηγείς ή να χρησιμοποιείς συγκοινωνίες για να πας για προπόνηση, είναι πολύ πιθανό να τα παρατήσεις.

Αντέχει το budget σου; Απόφυγε τον πειρασμό να γραφτείς σε ένα σούπερ εξοπλισμένο γυμναστήριο, αν δεν μπορείς να αντεπεξέρχεσαι στο κόστος της συνδρομής ή αν για πολλά μαθήματα πληρώνεις επιπρόσθετα. Από την άλλη πλευρά, ό,τι πληρώνεις παίρνεις! Αν γραφτείς σε κάποιο μόνο επειδή είναι το πιο φθηνό, μπορεί τα ωράρια, ο εξοπλισμός, τα προγράμματα ή οι γυμναστές να μην είναι όπως θα ήθελες. Βρες τη χρυσή τομή!


Μπορείς να δοκιμάσεις δωρεάν κάποια προγράμματα;
Ρώτησε αν μπορείς να κάνεις δοκιμαστικά μαθήματα (συνήθως προσφέρουν ένα με τρία, δωρεάν ή με πολύ χαμηλό κόστος) προτού γραφτείς στο γυμναστήριο. Εκμεταλλεύσου αυτές τις ώρες για να γνωρίσεις περισσότερους γυμναστές και να διαπιστώσεις αν σου ταιριάζουν τα ωράρια, αν ο εξοπλισμός είναι σε καλή κατάσταση και αν οι γυμναστές σου φαίνονται προσεκτικοί και ενημερωμένοι στη δουλειά τους.

Είναι ο εξοπλισμός σε καλή κατάσταση; Έλεγξε τα όργανα και τα αξεσουάρ. Δε θα πρέπει να υπάρχουν φθορές, ενώ τα στρώματα και το πάτωμα θα πρέπει να είναι καθαρά. Και μην ξεχάσεις να ρίξεις μια ματιά στα αποδυτήρια και στα ντους – αν μυρίζουν δυσάρεστα, είναι βρόμικα ή έχουν μούχλα, απλά φύγε!

Έχουν οι γυμναστές τα απαραίτητα προσόντα για να διδάσκουν; Προτίμησε ένα γυμναστήριο όπου οι γυμναστές κατέχουν πτυχίο ή έχουν credits και είναι αναγνωρισμένοι στον τομέα τους. Μη διστάσεις να ρωτήσεις τον υπεύθυνο και διάβασε στην ιστοσελίδα του γυμναστηρίου τα βιογραφικά των συνεργαζόμενων γυμναστών.

 

Αυτοί είναι οι κανόνες για να καταλήξεις στον σωστό personal trainer!

H γυμναστική με τον δικό σου προσωπικό γυμναστή είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να βρεις τη φόρμα σου χωρίς κίνδυνο τραυματισμών αν είσαι αρχάρια ή αν ξεκινάς κάποιο απαιτητικό είδος άσκησης, αλλά και αν έχεις κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας, π.χ. ενοχλήσεις στη μέση ή στα γόνατα. Το πρόβλημα; Είναι δύσκολο να βρεις έναν καλό personal trainer.

 

Οι παρακάτω κανόνες θα σε βοηθήσουν στην επιλογή σου:
Έρευνα, έρευνα, έρευνα! Οι περισσότεροι ξεκινούν ρωτώντας στο γυμναστήριο της περιοχής τους. Δεν είναι κακή μέθοδος, ειδικά αν σε ενδιαφέρει να κάνεις τη γυμναστική σου εκεί με προσωπική επίβλεψη. Μπορείς όμως να ερευνήσεις λίγο περισσότερο.

Πολλοί personal trainers έχουν δικές τους σελίδες στο Διαδίκτυο όπου προωθούν τη δουλειά και τις υπηρεσίες τους. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στις πιστοποιήσεις και στα πτυχία τους. Ψάξε κάποιον που να μπορεί να προσαρμόσει τις υπηρεσίες του ανάλογα με τις δικές σου ανάγκες και τους προσωπικούς σου στόχους. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να έχει μεγάλη εμπειρία και να ξέρει πώς να προσαρμόζεται.

Μίλα με άλλους πελάτες του. Ένας επαγγελματίας personal trainer θα μπορεί να σου δώσει στοιχεία επικοινωνίας άλλων πελατών του ώστε να μπορείς να πάρεις συστάσεις. Ακόμη καλύτερο θα ήταν να ζητήσεις τη γνώμη κάποιων φίλων σου που είναι ευχαριστημένοι από το γυμναστή τους

Κλείσε μια δοκιμαστική προπόνηση.
Οι περισσότεροι personal trainerς θα σου προτείνουν μόνοι τους να συναντηθείτε την πρώτη φορά δωρεάν ή με πολύ χαμηλή τιμή. Εκμεταλλεύσου αυτό το μάθημα για να κάνεις ερωτήσεις και να πάρεις μια ιδέα για το στυλ τους.

Συνέχισε να κοιτάς. Αν κάτι δε σου πηγαίνει καλά με έναν personal trainer που γνώρισες, συνέχισε την αναζήτηση. Αν πρόκειται να πληρώνεις κάποιον για να σε προπονεί, θέλεις να είσαι σίγουρη ότι σε βοηθά να πετύχεις τους στόχους σου.

 

ΠΗΓΗ: shape.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ