Ένταση στη συγκέντρωση των εργαζομένων της Ηλεκτρονικής - Ζητούν αποζημίωση

Ένταση επικράτησε έξω απο το ΕΒΕΑ όταν εργαζόμενοι της Ηλεκτρονικής Αθηνών που πτώχευσε θέλησαν να παραβρεθούν στην συνέντευξη Τύπου.

Όταν τελικά τους επετράπη η είσοδος, με τα πνεύματα να είναι οξυμένα, διακόπηκε η συνέντευξη που παραχωρούσε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, ο οποίος δέχθηκε φραστική επίθεση. 

 

Για την επόμενη εβδομάδα αποφασίστηκε το ραντεβού της ιδιοκτησίας με τους εργαζομένους.

Οι εργαζόμενοι δεν ικανοποιήθηκαν από το αποτέλεσμα της τριμερούς συνάντησης με τη διοίκηση της εταιρείας στο υπουργείο Εργασίας που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα.

 

Αρχικά οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο υποκατάστημα της Ηλεκτρονικής Αθηνών στο Περιστέρι.

Δήλωσαν ότι δεν είχαν την παραμικρή ενημέρωση για τις προθέσεις της διοίκησης της Ηλεκτρονικής και αναφέρουν ότι έμαθαν την δραματική εξέλιξη από τα μέσα ενημέρωσης.

 

Οι 450 εργαζόμενοι της Ηλεκτρονικής Αθηνών ζητούν τις αποζημιώσεις τους, προκειμένου να στηριχθούν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους κατά τη διάρκεια της δύσκολης προσπάθειας να βρουν αλλού εργασία.

 

Όπως ανακοίνωσε αργά το απόγευμα της Τετάρτης η διοίκηση της Ηλεκτρονικής Αθήνων, η εταιρία κηρύχθηκε σε κατάσταση πτώχευσης και από σήμερα, Πέμπτη, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα καταστήματά της.

 

Η διοίκηση αναφέρεται στις προσπάθειες που κατέβαλε για να συνεχιστεί η λειτουργία της εταιρίας, τονίζοντας ότι την χαριστική βολή έδωσαν τα γεγονότα του προηγούμενου καλοκαιριού και τα capital controls.

 

Πολιτικές αντιδράσεις

Για το λουκέτο της Ηλεκτρονικής Αθηνών ανακοίνωση εξέδωσε Το Ποτάμι. «Άλλοι 450 εργαζόμενοι (αυτή τη φορά της Ηλεκτρονικής Αθηνών) είναι χωρίς δουλειά. Η αντιαναπτυξιακή  πολιτική, η εχθρότητα στην ιδιωτική πρωτοβουλία και τα capital controls οδηγούν καθημερινά σε νέα, μικρά και μεγάλα, λουκέτα.

 

»Τώρα ούτε συγκεντρώσεις, ούτε συναυλίες θα οργανώσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι φωνές των απολυμένων δε θα φθάσουν καν στα υπουργικά γραφεία. Ο μακάριος ύπνος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα συνεχιστεί.»

 

Με αφορμή τις εξελίξεις στην Ηλεκτρονική και τις δηλώσεις Μάρδα, ότι τα capital controls δεν δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα, η συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσαν: 

«Η κυβέρνηση έχει χάσει "τα αυγά και τα πασχάλια". Λουκέτα, απολύσεις, ασφυξία παντού. 

 

»Ο κ. Μάρδας δηλώνει ότι "δεν υπάρχει πρόβλημα με τα capital controls στην οικονομία" και ότι "φέτος είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα για τις επιχειρήσεις σε σχέση με πέρυσι".

 

»Μπορεί να δοκιμάσει να τα πει αυτά στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, στους εργαζόμενους και στους ανέργους;»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ