Τσίπρας - Ολάντ συμφώνησαν ότι η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει την επόμενη εβδομάδα

Λίγο μετά τις 21:00 και χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, στο Μέγαρο των Ηλυσίων.
 

Το ότι η συμφωνία για την αξιολόγηση θα πρέπει να κλείσει την ερχόμενη εβδομάδα, φέρεται ως η κοινή εκτίμηση Ολάντ- Τσίπρα κατά τη σημερινή συνάντησή τους στο Παρίσι. Η συνάντηση διήρκεσε μια ώρα περίπου και κατά ένα μέρος, Τσίπρας και Ολάντ είχαν συνομιλία τετ-α-τετ, χωρίς την παρουσία των συμβούλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γάλλος Πρόεδρος έδειξε πλήρη κατανόηση για τις ελληνικές θέσεις, αποδέχθηκε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τις υποχρεώσεις της και ότι είναι πλέον θετική η πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ο Φρανσουά Ολάντ αποχαιρέτησε με θερμό εναγκαλισμό τον Αλέξη Τσίπρα, συνοδεύοντάς τον έως το πρωθυπουργικό αυτοκίνητο.


Η συνάντηση διήρκεσε μια ώρα περίπου και κατά ένα μέρος, Τσίπρας και Ολάντ είχαν συνομιλία τετ-α-τετ, χωρίς την παρουσία των συμβούλων.

Ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου των Ηλυσίων αναζητώντας πολιτική απόφαση και στήριξη από τον Φρανσουά Ολάντ.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, ο Αλέξης Τσίπρας αναμενόταν να επισημάνει στον Γάλλο πρόεδρο ότι η συμφωνία έπρεπε να είχε κλείσει εδώ και καιρό. «Οι διαφωνίες των θεσμών προκαλούν καθυστερήσεις. Εμείς τηρούμε την συμφωνία. Κάθε καθυστέρηση προκαλεί κόστος στην ελληνική οικονομία και αστάθεια στην Ευρώπη» επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι. Ο κ. Τσίπρας επρόκειτο να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα τα έχει τελικά πάει καλύτερα απ' ότι αναμενόταν και δεν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα.

Όσον αφορά τα νομοσχέδια που προωθεί η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός θα διαμήνυε στον Γάλλο Πρόεδρο πως είναι δικαίωμα της Ελλάδας το πώς θα κατανέμει τα βάρη.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μεταβεί αύριο στο Στρασβούργο, όπου θα έχει συνάντηση και γεύμα το μεσημέρι, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ