11 ιδέες για οργανωμένα Πασχαλινά ταξίδια: Από την Σμύρνη ως την Σικελία ή την Αμερική‏

Από τη Σμύρνη, τις Δαλματικές Ακτές και τη Σικελία μέχρι τις πιο λαμπερές πόλεις της Αμερικής και τις ποιοτικές κρουαζιέρες, επιλέγουμε τις πιο ιδιαίτερες προτάσεις από τα φετινά πασχαλινά προγράμματα γνωστών ταξιδιωτικών οργανισμών.
 

Παραμυθένια Ανδαλουσία
 
Στη «φλογερή καρδιά» της Ισπανίας, στην καρδιά του ισπανικού Νότου, το Versus Travel μας ταξιδεύει στην Ανδαλουσία και στο Γιβραλτάρ για ένα 8ήμερο. Ταξιδεύουμε στη Γρανάδα, με το μαγευτικό ανάκτορο της Αλάμπρα, στην Κόρδοβα, με το μεγαλύτερο τέμενος του δυτικού κόσμου, στην πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας Σεβίλλη, με το βασιλικό παλάτι Αλκαζάρ, στα περίφημα Λευκά Χωριά ( Pueblos Blancos ), Χερέθ ντε λα Φροντέρα, Κάδιζ και Ρόντα, στην όμορφη Μάλαγα, τη γενέτειρα του Πικάσο και στη θρυλική παραλία της Κόστα ντελ Σολ με τα κοσμοπολίτικα θέρετρά της. ( Από € 669, αναχώρηση: 26/4, 2103232800 )

Ανάσταση στη Σμύρνη
 Σε μία πόλη με έντονες ελληνικές μνήμες, το 4ήμερο ταξίδι του Manessis Travel δίνει τη δυνατότητα για επισκέψεις σε εμβληματικά ιστορικά σημεία, τις παλιές ελληνικές συνοικίες με τις επαύλεις, την Αρχαία Πόλη της Εφέσου, το Κουσάντασι, αλλά και στη Σκάλα, εκεί όπου διατηρούσε σπίτι ο Γιώργος Σεφέρης. Περιλαμβάνεται η παρακολούθηση της περιφοράς του επιταφίου, ενώ η εκδρομή ολοκληρώνεται με επίσκεψη στο Τσεσμέ. ( Από € 415, αναχώρηση: 29/4, 2103290100 )

Πασχαλινή Βουδαπέστη
 Πασχαλινή εξόρμηση στην πανέμορφη Βουδαπέστη με ένα 6ήμερο πρόγραμμα πραγματοποιεί το Smile Acadimos δίνοντας τη δυνατότητα επίσκεψης στα Παραδουνάβια χωριά, στη Βιέννη, αλλά και αρκετό ελεύθερο χρόνο. Αναλυτικότερα, η εκδρομή περιλαμβάνει πανοραμική ξενάγηση της Βουδαπέστης και επίσκεψη στην μεγάλη πλατεία των Ηρώων, τη λεωφόρο Αντράσσυ, την Όπερα και το Κοινοβούλιο. Επιβάλλεται ένα πέρασμα από την «Σκεπαστή Αγορά» για να δοκιμάσετε και να αγοράσετε το περίφημο ουγγαρέζικο σαλάμι και άλλα προϊόντα. Η τέταρτη ημέρα της εκδρομής, περιλαμβάνει επίσκεψη στη Βιέννη, ενώ την ημέρα του Πάσχα, το γεύμα θα δοθεί στο αναγεννησιακό εστιατόριο «Renaissance». ( Από € 479, αναχώρηση 27/04, 2103738000 )

Από την Κυανή Ακτή στην Προβηγκία
 
Σε μια από τις ομορφότερες περιοχές της Γαλλίας μας μεταφέρει για ένα πενθήμερο το Versus Travel. Προσγειωνόμαστε στα ανθισμένα λιβάδια και τους αρωματικούς κήπους της μεσαιωνικής Προβηγκίας, αλλά και στην πάντα χαρούμενη και ζωντανή Νίκαια, στην Αντίμπ, στις Κάνες των καλλιτεχνών και στο κοσμοπολίτικο Μόντε Κάρλο. Ένα πρόγραμμα ιδανικό για τους λάτρεις των κοσμοπολίτικων προορισμών, της φυσικής ομορφιάς, αλλά και της κουλτούρας. ( Από € 559, αναχώρηση 29/4, 2103232800 )

Best of Δαλματικές Ακτές
 
Με αφετηρία το Ντουμπρόβνικ, το 6ήμερο πρόγραμμα του Nikaia Travel περιλαμβάνει ξενάγηση στα επιβλητικά και καλοδιατηρημένα τείχη, το Φραγκισκανικό μοναστήρι, αλλά και το παλαιό φαρμακείο της πόλης, το οποίο λειτουργεί από τον 13ο αι. Μετά την πλήρη ξενάγηση στην πόλη, το πρόγραμμα ακολουθεί πορεία προς τις ακτές του Μοντενέγκρο, και την μεσαιωνική πόλη Κότορ η οποία μάλιστα αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στη Μπούτβα αλλά και στο Μόσταρ της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης. ( Από € 545, αναχωρήσεις: 28 & 29/04, 03/05, 2104250072 )

Πάσχα στη Σικελία και τα Νησιά του Αιόλου
 
Ένα 6ήμερο ταξίδι στο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου, τη Σικελία, προτείνει το Cosmorama, με ισχυρό το ελληνικό στοιχείο και ανεξίτηλα σημάδια από τους Άραβες, τους Νορμανδούς, τους Φράγκους και τους Ισπανούς. Το Παλέρμο, η πρωτεύουσα του νησιού συναρπάζει με τη μεσαιωνική του αύρα, οι Συρακούσες γυρίζουν το χρόνο πίσω, κάπου στον 8ο π.Χ αιώνα, ενώ στο Teatro Greco της Ταορμίνα το ελληνικό χρώμα κυριαρχεί. Και μαζί με αυτά, μία ημερήσια κρουαζιέρα στα ηφαιστειογενή νησιά του Αιόλου. ( Από € 595, αναχώρηση: 28/4, 2103642707 )
Βερολίνο παντός καιρού
 
Με το 5ήμερο πρόγραμμα του Cosmorama, θαυμάζουμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα του Βερολίνου, όπως την Πύλη του Βρανδεμβούργου, το Κοινοβούλιο με τον γυάλινο θόλο, την μοντέρνα πλατεία Ποτσντάμερ, την μισογκρεμισμένη εκκλησία στην γνωστή λεωφόρο Κούνταμ, τον πύργο της τηλεόρασης στην πλατεία Αλεξάντερ. Παράλληλα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στο εσωτερικό του μουσείου της Περγάμου, καθώς και επίσκεψη στην επίσημη πρωτεύουσα των αυτοκρατόρων της Γερμανίας, στο Πότσνταμ. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να ταξιδέψουν μέχρι τη Δρέσδη, ενώ άλλοι μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους στα εμπορικά κέντρα του Βερολίνου. ( Από € 495, αναχώρηση 28/4, 2103642707 )

Κρουαζιέρα στη Δυτική Μεσόγειο με το Norwegian Epic
 
Με αφετηρία τη Βαρκελώνη, το Norwegian Epic σαλπάρει για μια 8ήμερη κρουαζιέρα στη Δυτική Μεσόγειο. Έντονο το ιταλικό ενδιαφέρον στην αρχή, με στάσεις στη Νάπολη και στη Ρώμη, για επίσκεψη στο Βατικανό και την Καπέλα Σιστίνα. Σειρά έχει το Λιβόρνο στην Τοσκάνη, ιδανικό ορμητήριο για επισκέψεις στην Πίζα αλλά και τη Φλωρεντία. Το τελευταίο διήμερο της κρουαζιέρας, πριν την επιστροφή στη Βαρκελώνη, είναι αφιερωμένο στη «βασίλισσα» της Κυανής Ακτής, τις Κάννες, και τη Μασσαλία. ( Από € 449, αναχώρηση 27/4 και σε πολλές ακόμα ημερομηνίες, αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Norwegian Cruise Line για την Ελλάδα είναι η Orange Cruises 2103259900 )

Λαμπερή Αμερική
 
Μία δωδεκαήμερη εκδρομή με το Manessis Travel σε ορισμένες από τις πιο γνωστές τοποθεσίες της Αμερικής. Πρώτη στάση η Νέα Υόρκη, με αναλυτική ξενάγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα και αρκετό ελεύθερο χρόνο. Ακολουθεί το Λας Βέγκας, η πόλη που τα φώτα της, έχουν να σβήσουν από τη δεκαετία του `40. Η συνέχεια γράφεται διασχίζοντας τις ερήμους της Νεβάδα και της Καλιφόρνια με κατεύθυνση το Λος Άντζελες, την περίφημη πόλη των Αγγέλων. Για όσους το επιθυμούν, μπορούν να περάσουν μία ολόκληρη ημέρα στη Disneyland ή στο California Adventure, ενώ το ταξίδι ολοκληρώνεται στο Σαν Φρανσίσκο. ( Από € 2.595, αναχώρηση 29/4, 2103290100 )

Εν πλω στο Αιγαίο
 
Η 3ήμερη «Πασχαλινή Κρουαζιέρα» της Celestyal Cruises, με αφετηρία το λιμάνι του Πειραιά, μας ταξιδεύει σε μέρη με έντονο πασχαλινό χρώμα, ενώ ένα παραδοσιακό εορταστικό γεύμα μας περιμένει εν πλω με μουσική και χορό. Μετά την κοσμοπολίτικη Μύκονο, σειρά έχει το τουριστικό θέρετρο της Τουρκίας, το Κουσάντασι, με το διάσημο παζάρι και την επιβεβλημένη επίσκεψη στην Αρχαία Έφεσο, έναν από τους μεγαλύτερους και εντυπωσιακότερους υπαίθριους αρχαιολογικούς χώρους. Το ταξίδι συνεχίζεται στην Πάτμο, με το ιδιαίτερα κατανυκτικό Πάσχα, και ολοκληρώνεται με επίσκεψη στην Σαντορίνη. ( Από € 295, αναχώρηση 29/4, 2104583400 )

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ