Το peomam: Η συγκινητική 82χρονη «γιαγιά των προσφύγων» στην Ειδομένη: Την λένε μαμά & εκείνη τους δίνει φαγητό & αγάπη

Η 82χρονη Παναγιώτα Βασιλειάδου, η οποία σε ηλικία 7 ετών γνώρισε και η ίδια το σκληρό πρόσωπο της προσφυγιάς, φιλοξενεί στο μικρό σπίτι της στην Ειδομένη πρόσφυγες ενώ τους προσφέρει σπιτικό φαγητό που η ίδια μαγειρεύει καθημερινά γι' αυτούς.
 

Μην έχοντας άλλους πόρους από την μικρή της (450 ευρώ) σύνταξη, από την αρχή της προσφυγικής κρίσης άνοιξε την αγκαλιά αλλά και το σπίτι της στους πρόσφυγες προσφέροντάς τους από ένα ζεστό μπάνιο μέχρι ένα πιάτο φαγητό.


Τα παιδιά των προσφύγων της το ανταποδίδουν έμπρακτα: Την αποκαλούν «μάμα», την αγκαλιάζουν και τη φιλούν με ευγνωμοσύνη. Όπως λέει ο Μπάρα, πρόσφυγας από το Ιράκ που καταφεύγει συχνά στο σπίτι της με τα παιδιά του «κάνει τα παιδιά χαρούμενα κι όταν έμαθε ότι η μαμά τους έχει πεθάνει, είπε ότι μπορούν να έρχονται όποτε θέλουν».

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κατέγραψε την συγκινητική ιστορία της κυρίας Παναγιώτας, που γνωρίζει από πρώτο χέρι τι σημαίνει αδικία: «Ήμουν επτά χρονών όταν μας έκαψαν το σπίτι. Δεν είχαμε τίποτα, ούτε κουτάλι, ούτε πιρούνι, ούτε ψωμί, ούτε ρούχα. Μόνο τις νυχτικές που φορούσαμε… Πέντε παιδιά…», λέει αναφερόμενη στην γερμανική κατοχή. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ