Έρευνα του Euronews: Πόσα παίρνουν οι βουλευτές σε κάθε χώρα της ΕΕ - Σε ποια θέση στο τοπ 10 είναι οι Έλληνες

Τεράστιες διαφορές στους μισθούς και τα έξοδα μεταξύ των βουλευτών των διαφόρων κρατών-μελών καταδεικνύει έρευνα του Euronews.

Σε πολλές περιπτώσεις κάποια κράτη πληρώνουν τους βουλευτές τους ακόμη και δέκα φορές περισσότερο από άλλα!  


Πρωταθλητές είναι οι Ιταλοί βουλευτές οι οποίοι αμείβονται με το υψηλότερο βασικό μισθό, κερδίζοντας περίπου € 167.000 ετησίως.

Στον αντίποδα οι Βούλγαροι συνάδελφοί τους λαμβάνουν € 16.318 ετησίως. Οι βουλευτές από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, την Αυστρία, τη Γερμανία και τις Κάτω Χώρες κερδίζουν περισσότερα από τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, (€ 96.000 ετησίως).

Τα στοιχεία πάντως καταδεικνύουν το χάσμα που υπάρχει μεταξύ των Ανατολής-Δύσης στην Ε.Ε. Οι καλύτερες μισθοί δίνονται στην καρδιά της Ε.Ε. Δυτικότερα και νοτιότερα, σε Ισπανία και Πορτογαλία, οι βουλευτές πληρώνονται περισσότερο απ' ότι οι συνάδελφοί τους στην Ανατολική Ευρώπη.

Στην έρευνα σημειώνεται ότι το χάσμα των μισθών δεν εξηγείται απλά λόγω του διαφορετικού κόστους διαβίωσης σε όλη την Ευρώπη, αλλά αντικατοπτρίζουν και την πορεία των μέσων μισθών σε κάθε χώρα, με τους βουλευτές να λαμβάνουν πάντα κάτι παραπάνω από το μεγαλύτερο μέρος του λαού που εκπροσωπούν.

Ωστόσο, όπως σημειώνεται στην έρευνα, οι Ιταλοί Βουλευτές κερδίζουν 5,3 φορές παραπάνω από το μέσω ετήσιο εισόδημα των συμπατριωτών τους που ανέρχεται σε € 31.680, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat (2010).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ