Συγκλονιστική μαρτυρία από Γιατρούς Χωρίς Σύνορα: Tρία παιδιά κάτω των 10 ετών χτυπημένα από πλαστικές σφαίρες στο κεφάλι

Πάνω από 300 περιστατικά, εκ των οποίων τα 200 είχαν αναπνευστικά προβλήματα αντιμετώπισαν, έως αυτή την ώρα, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωσή τους οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, στην Ειδομένη.   

Συνολικά επτά τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Κιλκίς από τα σημερινά επεισόδια μεταξύ προσφύγων και των αρχών της ΠΓΔΜ, στην Ειδομένη.

 

Σύμφωνα με τον εκτελούντα χρέη διοικητή του νοσοκομείου Κιλκίς Αιμίλιο Σάτσογλου, οι τρεις από τους επτά έχουν ήδη επιστρέψει στον καταυλισμό, ενώ εκτιμάται από τους γιατρούς και η κατάσταση των υπολοίπων, χωρίς ωστόσο να εμπνέει ανησυχία.  

Η μαρτυρία ενός εθελοντή γιατρού της οργάνωσης που δημοσιεύτηκε πριν λίγο, είναι συγκλονιστική και εξοργίζει. Όπως αναφέρει τρία παιδιά μεταφέρθηκαν με τραύματα στο κεφάλι από τις πλαστικές σφαίρες που έριξαν οι δυνάμεις των Σκοπίων. Και τα τρία τραυματισμένα παιδιά ήταν κάτω από 10 ετών.

 

Επιπλέον αναφέρει πως υπήρχαν τραυματισμοί από το ποδοπάτημα που προκάλεσε ο πανικός και πως τα περιστατικά αυτά είχαν κακώσεις στο στήθος. Τέλος σημειώνει πως εκτός από τα 200 περιστατικά που αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα, υπήρξαν και έγκυες γυναίκες που χρειάστηκαν βοήθεια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ