Σοκολάτα και κόκκινο κρασί σύμμαχοι μας στο αδυνάτισμα; Όλα όσα αποκαλύπτει νέα έρευνα

Δεν είναι το μέτρημα των θερμίδων που θα ρίξει τον δείκτη της ζυγαριάς σας. Έτσι, μόνο να εκνευριστείτε μπορείτε και να ξοδέψετε πολύτιμο χρόνο και ενέργεια. Το μυστικό για να χάσετε τα παραπανίσια κιλά φαίνεται να βρίσκεται στα «φιλικά» μικρόβια, που κατοικούν στο έντερό σας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Tim Spector από το King’s College του Λονδίνου, όλα όσα νομίζετε ότι γνωρίζετε για τις δίαιτες είναι λάθος και αντί να στερείστε τις αγαπημένες σας τροφές, είναι προτιμότερο να τις εισάγετε με μέτρο στη διατροφή σας.

Τυριά, μαύρη σοκολάτα, κόκκινο κρασί, ξηροί καρποί, γαλακτοκομικά προϊόντα, όλα είναι στο μενού, καθώς η κατανάλωσή τους συμβάλλει στην ισορροπία της μικροβιακής χλωρίδας του εντέρου, βοηθώντας σας με τον τρόπο αυτόν να μείνετε αδύνατοι και υγιείς.

Κάποιες από τις τροφές αυτές σας παρέχουν ωφέλιμα βακτήρια και άλλες παρέχουν στα «καλά» αυτά μικρόβια την τροφή που χρειάζονται για να πολλαπλασιάσουν, όπως π.χ. πολυφαινόλες.

Ωστόσο, δεν είναι όλα τα μικρόβια του εντέρου ωφέλιμα, γι’ αυτό καλό είναι να αποφεύγετε την κατανάλωση πρόχειρου φαγητού και επεξεργασμένων τροφών, που είναι πλούσια σε λιπαρά και ζάχαρη και ευνοούν την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ