Hub Science: Διάλεξη-performance του φυσικού και κιθαρίστα Mark Lewney με θέμα «Rock guitar in 11 dimensions»

Το Hub Science, η σειρά επιστημονικών διαλέξεων για το ευρύ κοινό, συνεχίζεται για πέμπτη χρονιά!

 

Rock guitar in 11 dimensions 

- Τι προκαλεί τον επαναστατικό ήχο της ηλεκτρικής κιθάρας;
- Μπορεί η ηλεκτρική κιθάρα να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τη φύση της ύλης;

Ο Mark Lewney, νικητής του πρώτου βρετανικού διαγωνισμού Famelab, εξηγεί τη φυσική του ροκ με μελωδίες που ξεκινούν από τον Vivaldi και καταλήγουν στους AC/DC, αποκαλύπτει τα μυστικά του βιολιού Stradivarius και μας δείχνει πώς οι δονήσεις των χορδών της ηλεκτρικής κιθάρας απαντούν ερωτήματα για την προέλευση του σύμπαντος.

 

Στη συναρπαστική αυτή διάλεξη, ο φυσικός Dr. Lewney εξηγεί τη φυσική των δονήσεων με ένα αεροβόλο μπαζούκα, ένα μαστίγιο και φυσικά την ηλεκτρική του κιθάρα! Παίζοντας γνωστά ροκ τραγούδια πολύ δυνατά, ο «ροκ γιατρός» εφαρμόζει τη θεωρία των ταλαντευόμενων χορδών στα σωματίδια που μας αποτελούν. Με γοητευτικές επιστημονικές ιστορίες και animations, ο Mark θα βάλει το μυαλό μας να αναλογιστεί έναν κόσμο 4, 5 μέχρι και 11 διαστάσεων!

 

Ελάτε να παρακολουθήσετε μία μουσική εισαγωγή στη Θεωρία των Υπερχορδών και να ενθουσιαστείτε με το ροκ της σύγχρονης φυσικής και των μοντέρνων μαθηματικών. 
Dr. Mark Lewney aka “The rock Doctor”

Ο Mark Lewney, γνωστός και ως «Rock Doctor», είναι φυσικός (PhD, University of Cardiff) και κιθαρίστας. Αποτελεί το απόλυτο διεθνώς αναγνωρισμένο όνομα στην επικοινωνία της επιστήμης με μουσική: οι διαλέξεις του με θέμα τη Φυσική με ηλεκτρική κιθάρα γίνονται ανάρπαστες σε όλο τον κόσμο.

 

Το 2005 ο Mark ήταν ο πρώτος νικητής του FameLab, του βρετανικού διαγωνισμού για την επικοινωνία της επιστήμης. Έχει γράψει και παρουσιάσει το απολαυστικό «3 Minute Wonder: The Physics of Rock Guitar» για το Channel 4. Έχει εμφανιστεί στο Σηάτλ, το Λας Βέγκας και το Τόκιο καθώς και σε φεστιβάλ όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου του Montreux Jazz Festival, στην Ελβετία. Το 2013 συνεργάστηκε με τον κωμικό Harry Shearer (The Simpsons, Spinal Tap) στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου, για λογαριασμό του BBC.

Είσοδος ελεύθερη
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά

(*) Το «Τhe Hub Events» και ο Νικόλας Πρωτονοτάριος συνεχίζουν για πέμπτη χρονιά τη σειρά επιστημονικών διαλέξεων με τίτλο «Hub Science», με σκοπό να παρουσιάσουν με συναρπαστικό και εύληπτο τρόπο τις φυσικές και κοινωνικές επιστήμες και να μυήσουν το ακροατήριο στο μαγικό αλλά ενδεχομένως παρεξηγημένο τους κόσμο.

 

Πού
The Hub Events (Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα, μετρό Κεραμεικός)

Πότε
Δευτέρα 18 Απριλίου 2016, ώρα 20:00

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ