345.000 ευρώ πουλήθηκε η καρέκλα: Εδώ έγραψε η Ρόουλινγκ το Χάρι Πότερ

Μια ξύλινη, παλιά και αδιάφορη καρέκλα με γραμμένο πάνω της το όνομα της συγγραφέως JK Rowling, στην οποία η πασίγνωστη συγγραφέας έγραψε τις θρυλικές ιστορίες του Χάρι Πότερ, πωλήθηκε σε δημοπρασία προς 394 χιλιάδες δολάρια (345.000 ευρώ).

«Μπορεί να μην με βρίσκεις όμορφη με την πρώτη ματιά, αλλά μην κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλο του» γράφει στο πίσω μέρος της καρέκλας στην οποία η Ρόλινγκ έγραψε τα δυο πρώτα βιβλία του φανταστικού της ήρωα.

Η δημοπρασία που έλαβε χώρα στην Νέα Υόρκη από τον οίκο «Heritage Auctions», χθες Τετάρτη, κατέληξε στην αγορά της καρέκλας από έναν ανώνυμο θαυμαστή της συγγραφέως και των ευφάνταστων βιβλίων της.

Σε μια επιστολή της προς τον νικητή, η βρετανίδα συγγραφέας έγραψε «Μια νοσταλγική πλευρά του εαυτού μου είναι σήμερα λυπημένη που αποχωρίζεται αυτήν την καρέκλα, αλλά όχι και η πλάτη μου».


Η καρέκλα είχε έρθει στην κατοχή της Ρολινγκ το 1995 όταν της χάρισαν τέσσερις αταίριαστες μεταξύ τους καρέκλες για την τραπεζαρία της, ενώ ήταν ακόμη μια άγνωστη μητέρα μονογονεικής οικογένειας.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ