Τop Woman η νεαρή Αρόσα - Νίκησε την ανορεξία και σήμερα είναι "star" του instagram

Βλέποντας κανείς την Αρόσα Νεκόναμ, μία αρσιβαρίστρια με πολλούς ακολούθους στο  Instagram,  έχει την εντύπωση πως πρόκειται για μία γυναίκα πολύ δυνατή, αθλητική που έκανε πάντα υγιεινή ζωή. Όμως δεν ήταν πάντα έτσι…

Μέσω του YouTube αυτή η νεαρή από την Σκωτία μοιράστηκε την ιστορία της ζωής της και τον εφιάλτη που έζησε όταν έπαθε νευρική ανορεξία η οποία την έφερε σε τέτοια αδυναμία που για να μετακινηθεί χρειαζόταν να χρησιμοποιεί  αναπηρικό καροτσάκι.

«Ψάχνοντας την τελειότητα άρχισα να κάνω στον εαυτό μου περισσότερο κακό από ότι καλό», λέει. Η Αρόσα εξηγεί πώς η διατροφική διαταραχή της ξεκίνησε μετά από μία ερωτική απογοήτευση που έριξε την αυτοπεποίθησή της στο μηδέν. «Άρχισα να περιορίζω το φαγητό ενώ γυμναζόμουν υπερβολικά. Μιάμιση ώρα κάθε μέρα ακόμη και με άδειο στομάχι», αποκάλυψε .

Πώς η ανορεξία άλλαξε την ζωή της

Ενώ ήταν ένα κοινωνικό κορίτσι κλείστηκε στον εαυτό της, κι από δραστήρια και δυναμική έγινε ένας άνθρωπος χωρίς ενέργεια. «Το να μην τρώω ήταν η απάντησή μου σε όλα. Αυτή η οπτική μου ήταν το μόνο που έκανα για να είμαι καλά», είπε ενώ εξήγησε πως άρχισε να χάνει τα μαλλιά της, το δέρμα της άρχισε να έχει άσχημη όψη ενώ ένιωθε πάντα κρύο.

«Δεν μπορούσα να μείνω πολύ ώρα στο μπάνιο ,ούτε ξεκουραζόμουν στο κρεβάτι ,έτσι κοιμόμουν λίγο», κατέληξε.

Ξυπνώντας από τον εφιάλτη

«Η θεραπεία ήταν κόλαση», παραδέχτηκε η νεαρή οποία κατάφερε να ξυπνήσει από τον εφιάλτη με την βοήθεια, την αγάπη και την υποστήριξη της οικογένειας και των φίλων της. Και φυσικά με την συνδρομή μίας ομάδας ειδικών όπως θεραπευτές και διατροφολόγους.

Μέσα από αυτήν την προσπάθεια η Αρόσα απέκτησε ένα υγιές βάρος και υιοθέτησε την πρακτική της Γιόγκα. «Ανέκτησα την δύναμή μου αλλά και την πνευματική μου γαλήνη.  Ήθελα να γίνω τόσο δυνατή όσο οι γυναίκες που σηκώνουν βάρη στο Instagram. Ένιωσα να εμπνέομαι», είπε.

Σήμερα ο αθλητισμός την έχει βοηθήσει όχι μόνο να ανακτήσει τους μύες της αλλά να ξαναχτίσει την αυτοπεποίθησή της και να τρέφεται σωστά: «Νιώθω πιο δυνατή και συναισθηματικά σταθερή από ποτέ», παραδέχτηκε και κάλεσε τις γυναίκες να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ