Τα μήλα χαρίζουν μακροζωία; Κι όμως ναι! Τι έδειξε νέα έρευνα

Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας έδειξε ότι η κατανάλωση ενός μήλου καθημερινά αυξάνει το προσδόκιμο ζωής, περιορίζοντας τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 35%. 

Τα μήλα περιέχουν υψηλές ποσότητες φλαβονοειδών, αντιοξειδωτικές ουσίες, που σχετίζονται με χαμηλή χοληστερίνη και αρτηριακή πίεση καθώς και με αντικαρκινική δράση. Εκτός αυτού, τα μήλα αποτελούν επίσης καλή πηγή φυτικών ινών, μαγνησίου, βιταμίνης C και καλίου, πολύτιμα θρεπτικά συστατικά για κάθε οργανισμό. 

Στην έρευνα συμμετείχαν 1.456 γυναίκες, ηλικίας 70-85 ετών. Οι επιστήμονες παρατηρώντας τις διατροφικές τους συνήθειες για περίοδο 15 ετών, διαπίστωσαν ότι εκείνες οι οποίες έτρωγαν πολύ τακτικά ένα μικρό μήλο (περίπου 100 γρ.) ζούσαν περισσότερα χρόνια από όσες δεν κατανάλωναν μήλα. 

Για το λόγο ότι τα φλαβονοειδή είναι ουσίες που περιέχονται σε αρκετά φρούτα και λαχανικά, όπως στα μούρα, στα αχλάδια, στις φράουλες και στα ραπανάκια, οι επιστήμονες συστήνουν σε όσους δεν αρέσκονται στα μήλα να προτιμούν άλλα φρούτα. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ