Ντάισελμπλουμ: «Λυπάμαι για τις υποκλοπές - Καθήκον μου να αποτρέψω μια νέα ελληνική κρίση»

Καταδικάζει τις υποκλοπές που έγιναν στην τηλεφωνική συνδιάλεξη Τόμσεν Βελκουλέκου, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο μιας νέας ελληνικής κρίσης.

Μιλώντας σε Επιτροπή του κοινοβουλίου της Ολλανδίας, είπε: «Καθήκον μου είναι να αποτρέψω μία νέα ελληνική κρίση».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg ο Ντάισελμπλουμ εξέφρασε τη λύπη του για την ηχογράφηση της συνομιλίας Τόμσεν-Βελκουλέσκου, την οποία διέρρευσαν τα WikiLeaks.

Η τοποθέτηση Ντάισελμπλουμ έρχεται τη στιγμή που Αθήνα και Θεσμοί δυσκολεύονται να βρουν τη «χρυσή τομή» για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, ενώ παράλληλα φαίνεται να παραμένουν οι διαφωνίες και ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους εταίρους.

Το Ταμείο θέτει ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή του στο τρίτο Μνημόνιο την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους, με τους Ευρωπαίους ωστόσο να παραμένουν ιδιαίτερα διστακτικοί. Παράλληλα, όπως προκύπτει από τη συζήτηση Τόμσεν-Βελκουλέσκου, το Ταμείο εκτιμά ότι ο στόχος για πρωτοτενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018 που συμφωνήθηκε το καλοκαίρι μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών δεν είναι επιτεύξιμος και θα πρέπει να μειωθεί ιδανικά στο 1,5% ή τουλάχιστον στο 2,5% του ΑΕΠ.

Στόχος της Αθήνας αυτή τη στιγμή φαίνεται πως είναι να καταλήξει σε δύο διαφορετικά κείμενα με τους Θεσμούς έως το βράδυ της Κυριακής, ένα με τους Ευρωπαίους και ένα ξεχωριστό με το ΔΝΤ, όπου θα αποτυπώνονται οι διαφωνίες των δύο πλευρών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ