Θέλετε να γίνετε Πρόεδρος μιας Κεντρικής Τράπεζας; Ιδού η ευκαιρία! Οι Νορβηγοί αναζητούν με αγγελία τον επόμενο "Στουρνάρα"

Μέσω αγγελίας σε εφημερίδα η Νορβηγία αναζητά νέο πρόεδρο για την κεντρική της τράπεζα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

H αγγελία καταχωρήθηκε στην εφημερίδα  Aftenposten και στην ιστοσελίδα όπου αναρτώνται οι θέσεις εργασίας της Νορβηγικής κυβέρνησης. Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων είναι η 24η Απριλίου και η λίστα των υποψηφίων θα δημοσιοποιηθεί.

Ο νυν πρόεδρος, Oeystein Olsen, ο οποίος κατέχει την θέση αυτή από τον Ιανουάριο του 2011, δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα θέσει υποψηφιότητα για μια νέα θητεία, μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με την αγγελία, ο υποψήφιος (ή η υποψήφια) πρέπει να έχει γνώση της νομισματικής πολιτικής, των χρηματαγορών και της διαχείρισης κεφαλαίων. Σημειώνεται πως ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας είναι επίσης πρόεδρος του διοικητικού της συμβουλίου και υπεύθυνος για το κρατικό επενδυτικό ταμείο της χώρας –που είναι και το μεγαλύτερο του κόσμου.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ