Good News: Έβαλε ψυγείο με δωρεάν φαγητό έξω από το εστιατόριό της για τους άστεγους και όσους έχουν ανάγκη

Μια πρωτότυπη ιδέα είχε η ιδιοκτήτρια ενός εστιατορίου στο Κότσι της Ινδίας, βλέποντας ότι στο τέλος της ημέρας της είχε απομείνει αρκετή ποσότητα φαγητού ενώ άστεγοι περνούσαν συνεχώς έξω από την πόρτα του μαγαζιού της.

Η Μινού Πολίν παρατήρησε πως υπήρχαν πολλοί άστεγοι και πεινασμένοι άνθρωποι που περνούσαν συχνά έξω από το εστιατόριό της. Η ίδια τους είδε επίσης να αναζητήσουν έστω και λίγες μπουκιές φαγητού μέσα στους κάδους για τα τρόφιμα.

Επίσης, παρατήρησε πως συχνά είχε περισσεύματα από τα φαγητά που μαγείρευε καθημερινά στο εστιατόριό της κατά την διάρκεια αλλά και στο τέλος της ημέρας. Έτσι αποφάσισε να κάνει μια ευγενική πράξη – η ιδιοκτήτρια εστιατορίου έβαλε ένα ψυγείο έξω από το μαγαζί της για να ταΐζει τους ανθρώπους που είχαν ανάγκη.

Συγκεκριμένα, μια γυναίκα την ενέπνευσε να κάνει αυτή την ανιδιοτελή πράξη. Όπως δήλωσε η ίδια στην Huffington Post, η γυναίκα «κοιμόταν και ξύπνησε από την ίδια της την πείνα, με αποτέλεσμα να σηκωθεί για να βρει φαγητό αντί να κοιμηθεί».

Έτσι αποφάσισε να αναλάβει δράση και γρήγορα εγκατέστησε ένα ψυγείο που της δωρίσαν μπροστά από το εστιατόριο, έτσι ώστε οι πελάτες αλλά και οι υπάλληλοι του μαγαζιού να μπορούν να βάζουν το ανεπιθύμητο φαγητό μέσα σε αυτό για να φάνε άνθρωποι που το έχουν μεγάλη ανάγκη.

Το ψυγείο άνοιξε την Τετάρτη. Παραμένει ξεκλείδωτο 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα και ο καθένας μπορεί να πάρει φαγητό από εκεί, χωρίς να ρωτήσει κάποιον.

Όπως δήλωσε στην Huffington Post, οι άνθρωποι δωρίζουν το φαγητό τους σε τακτική βάση ενώ και η ίδια αφήνει περίπου 75 με 80 μερίδες την ημέρα.

«Τα χρήματα είναι δικά σας αλλά οι πόροι ανήκουν στην κοινωνία» δήλωσε στην Huffington Post. «Αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να στείλω. Εάν εσείς σπαταλάτε τα χρήματά σας, είναι δικά σας, αλλά σπαταλάτε και τους πόρους της κοινωνίας. Μην σπαταλάτε τον πόρο, μην σπαταλάτε το φαγητό».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ