Καταγγελία Θεοδωράκη: Στέλνουν τους πρόσφυγες σε ξενοδοχεία κολλητών των ΑΝΕΛ

Βαριές καταγγελίες ότι με «όχημα» το προσφυγικό κάποιοι πλουτίζουν διατύπωσε από τη Βουλή ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφερόμενος τόσο στην εργολαβία για το hot spot στη Χίο όσο και στις πληροφορίες ότι πρόσφυγες διοχετεύονται κατά προτεραιότητα σε ξενοδοχεία που ανήκουν σε πολιτευτές των ΑΝ.ΕΛ και άλλους κολλητούς.

Δόθηκαν 850 χιλ. ευρώ σε εργολάβο για...καμιά εργασία στο Hot spot της Χίου         

Ανέφερε συγκεκριμένα –επικαλούμενος σχετικά δημοσιεύματα- ότι για το hot spot στην Χίο, εργολάβος έλαβε 850.000 ευρώ χωρίς ωστόσο να προσφέρει καμία εργασία.

«Για το Hot Spot της Χίου μια εταιρία από την Αργυρούπολη πήρε 854 χιλιάδες Ευρώ. Τι έφτιαξε με αυτά τα 854 χιλ. Ευρώ; Τα 30 στρέμματα τα έδωσε ο Δήμος. Τα δε κοντέινερ είναι δωρεά των Ελληνικών Πετρελαίων. Τις υπόλοιπες εργασίες τις ανέλαβαν οι φαντάροι. Στρατιώτες παντού και λίγοι εργάτες, προφανώς της εταιρείας. Ένας εργολάβος ήρθε από την Αθήνα και βρέθηκαν από τις τοπικές αρχές χωρίς σύμβαση εργασίας και δουλειές χωρίς τιμολόγια» ανέφερε ο  επικεφαλής του Ποταμιού .

Κατέθεσε μάλιστα και τις σχετικές φωτογραφίες

Μίλησε για «διαγωνισμούς στο πόδι που κάθε άλλο παρά αδιάβλητοι είναι» και υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι το μοναδικό.

 «Αφού για μήνες ολόκληρους η κυβέρνηση δεν προχωρούσε τις διαδικασίες για τα Hot Spot των νησιών, τελικά υπό την πραγματική απειλή της αποπομπής από την Σένγκεν έκανε διαγωνισμούς μίας ημέρας. Διαγωνισμούς στο πόδι κάθε άλλο από αδιάβλητους» είπε.

Κατά προτεραιότητα σε ξενοδοχεία πολιτευτών και άλλων κολλητών  

Κατήγγειλε επίσης ότι πολλοί από τους πρόσφυγες διοχετεύονται επιλεκτικά σε ξενοδοχεία ακόμη και πολιτευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων.   

«Πρόσφυγες στέλνονται κατά προτεραιότητα σε ξενοδοχεία κολλητών. Κολλητών της διακυβέρνησης εννοώ. Υπάρχουν καταγγελίες στην Αργολίδα και αλλού για ξενοδοχεία πολιτευτών των ΑΝΕΛ αλλά και άλλων κολλητών» είπε χαρακτηριστικά.

Ενώ επικαλέστηκε και την ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγονται στα νησιά του  Βορείου Άιγαίου με αιχμές για την τροφοδοσία στα hot spots.

 «Κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τολμούν και ρωτούν τον κ. Καμμένο, γιατί επιλέχθηκαν για τη σίτιση των προσφύγων στα νησιά, εταιρείες από την Αθήνα και όχι από τα νησιά»  ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Προειδοποίησε  ότι τα πράγματα αρχίζουν και ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο λέγοντας: «Κινδυνεύει να χαθεί η συνεργασία των τοπικών κοινοτήτων. Νιώθουν ότι τους πετάξατε μια καυτή πατάτα και τους αφήνετε μόνους να τη διαχειριστούν. Οι θλιβερές εικόνες στην Ειδομένη, στον Πειραιά και στη Χίο, αντί να σας ταρακουνήσουν και να αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας, σας έχουν πανικοβάλει».


 
Βολές κατά των 53

Ο επικεφαλής του Ποταμιού έθεσε στο στόχαστρο του και την ομάδα των «53».

Εξέφρασε την άποψη ότι οι ενστάσεις τους γίνονται για λόγους αντιπερισπασμού διότι έχασαν τη μάχη με την οικονομία και τώρα «εξαντλούν την αριστεροσύνη τους στις πλάτες των προσφύγων".

«Προφανώς κυκλοφορούν στο Σύνταγμα και την Κουμουνδούρου και αγνοούν τι γίνεται στην Ειδομένη και στα νησιά μας» κατέληξε προβλέποντας ότι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα η κατάσταση θα ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ