Γονίδια ή κακές συνήθειες; 5 προβλήματα που δημιουργούμε με το πέρασμα του χρόνου

 Υπάρχουν πράγματα για τα οποία κατηγορούμε τα γονίδιά μας ενώ η αλήθεια είναι πως γι΄αυτά ευθύνονται περισσότερο οι κακές συνήθειες που έχουμε.

Εσύ μπορεί να κατηγορείς τα γονίδια σου για τις ρυτίδες που έχουν καταλάβει το πρόσωπό σου ενώ είσαι τόσο νέα, αλλά η αλήθεια είναι πως κάποια πράγματα οφείλονται στις κακές μας συνήθειες.

#1: Οι ρυτίδες σου

Εκτός του ότι μεγαλώνεις, τα πρόωρα σημάδια ρυτίδων αποτελούν και συνέπεια κακών συνηθειών σου, όπως η υπερέκθεση στις ακτίνες UV του ηλίου, το κάπνισμα και οι έντονες εκφράσεις προσώπου που συνηθίζεις να κάνεις. Για να μειώσεις τα σημάδια του χρόνου, φρόντισε να φοράς πάντα αντηλιακή προστασία, να μην καπνίζεις, να πίνεις άφθονο νερό και να χαλαρώνεις το πρόσωπό σου. Ωστόσο, οι ρυτίδες που προέρχονται από το γέλιο είναι 100% αποδεκτές!

#2: Τα όχι και τόσο λευκά δόντια σου

Η κατάποση καφέ, τσαγιού, κρασιού, αναψυκτικών ακόμα και χυμών μπορεί να προκαλέσει λεκέδες και ν αδημιουργήσει μόνιμο πρόβλημα στα δόντια σου. Ακόμα και το κάπνισμα επιβαρύνει σημαντικά το πρόβλημα. Αν δεν σου αρέσει το χρώμα των δοντιών σου, επισκέψου τον οδοντίατρό σου για να σε συμβουλεύσει τι πρέπει να κάνεις.

 

#3: Η ακμή

Αν και οφείλεται κυρίως στις ορμόνες, η ακμή επιβαρύνεται και από άλλους παράγοντες, που σχετίζονται με τη διατροφή (τα γαλακτοκομικά και οι τροφές με υδατάνθρακες) αλλά και το αυξημένο άγχος.

 

#4: Τα χαλαρά μπράτσα

Θα ήταν ό,τι καλύτερο να κατηγορήσεις τα γονίδιά σου για τα χαλαρά μπράτσα σου ή και τη βαρύτητα, αλλά φταίει μόνο το γεγονός ότι μεγαλώνεις και κυρίως το ότι δεν αθλείσαι.

#5: Το φούσκωμα, το ρέψιμο και τα αέρια

Αυτές είναι όλες φυσιολογικότατες, ανθρώπινες καταστάσεις, από τις οποίες όμως πολλοί παιδεύονται αρκετά. Οι επιστήμονες της Mayo Clinic μας διαβεβαιώνουν ότι είναι φυσιολογικό να “αερίζεται” κάποιος από 6 μέχρι 20 φορές την ημέρα.

Αν κάποιος ξεπερνάει τις φορές αυτές, θα πρέπει να ευθύνονται οι κακές συνήθειες που έχει, όπως τα διάφορα σνακ που μασάει συνέχεια ή τα αναψυκτικά που πίνει και είναι γεμάτα ανθρακικό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ