Τσίπρας στη νεαρή ακτιβίστρια Νάντια: Οι πρόσφυγες σε Ειδομένη & Πειραιά πρέπει να μεταφερθούν σε κέντρα φιλοξενίας

Με την ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα Νάντια Μουράντ Μπαζί συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

Σε αναρτήσεις του στον λογαριασμό του στο Twitter, ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι συνάντησε τη Νάντια Μουράντ Μπαζί και της εξέφρασε το θαυμασμό του για τη δύναμη της και τον αγώνα που διεξάγει.

Σημειώνει επίσης ότι «ο πόλεμος και ο θρησκευτικός φανατισμός, καταστρέφουν τις κοινωνικές δομές στη Συρία και ωθούν εκατομμύρια ανθρώπους στην προσφυγιά».
Επιπλέον, αναφέρει ότι συζήτησαν ακόμα «την ανάγκη οι πρόσφυγες Ειδομένης και Πειραιά, να εμπιστευτούν την Ελλάδα και να μετακινηθούν στα κέντρα φιλοξενίας».

Στον προσωπικό λογαριασμό της στο twitter μετά τη συνάντηση, η Νάντια Μουράντ Μπαζί (σ.σ. μια από τις γυναίκες Γεζίντι που είχαν απαχθεί από τις δυνάμεις του Daesh (Ιsis)), ανέφερε με αναρτήσεις της ότι έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό, με τον οποίο συζήτησαν «για την προσφυγική κρίση και τους νέους κανονισμούς της ΕΕ».
Τονίζει ότι η διεθνής κοινότητα και τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να στηρίξουν τους πρόσφυγες στην Ελλάδα παρέχοντας άμεσα στέγη, τροφή και ιατροφαρμακευτική περίθλαψη.


Παράλληλα, η νεαρή ακτιβίστρια, που προ περίπου δύο μηνών είχε γίνει δεκτή από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση για τον τρόπο που έχει χειριστεί τις προσφυγικές ροές μέσα σε έναν χρόνο.

Την ανάγκη οι πρόσφυγες σε Ειδομένη και Πειραιά να εμπιστευτούν την Ελλάδα και να μετακινηθούν στα κέντρα φιλοξενίας, συζήτησαν ο Αλ. Τσίπρας και η ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων Νάντια Μουράντ Μπαζί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ