Πέθανε η Ζάχα Χαντίντ: Η μεγαλύτερη αρχιτέκτων του σύγχρονου κόσμου

Τη ζωή της έχασε έπειτα από ανακοπή καρδιάς η βραβευμένη αρχιτέκτονας Ζάχα Χαντίντ, της οποίας τα έργα έγιναν γνωστά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Χαντίντ γεννήθηκε στο Ιράκ και πέθανε σε ηλικία 65 ετών σε νοσοκομείο του Μαϊάμι όπου νοσηλευόταν με βρογχίτιδα, έχοντας αφήσει σημαντική πολιτιστική κληρονομιά πίσω της. 

Ήταν η πρώτη γυναίκα που βραβεύθηκε με το Royal Gold Medal από το Βασιλικό Ινστιτούτο των Βρετανών Αρχιτεκτόνων, που αποτελεί τη σημαντικότερη αρχιτεκτονική διάκριση.

Η Χαντίντ, όμως, απέσπασε και το βραβείο Design of the Year το 2014 για την δημιουργία του μοντέρνου κέντρου πολιτισμού Χεϊντάρ Αλίγιεβ στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, το οποίο χαρακτηρίζεται από κίνηση, καμπύλες και αρμονία στη δομή του.

Ανάμεσα στα έργα της συγκαταλέγεται και το επιβλητικό Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου στο Λονδίνο, καθώς και το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στο Σινσινάτι, αλλά και το κτίριο που φιλοξενεί το Μουσείο Ράινχολντ Μέσνερ στο Νότιο Τυρόλο, το οποίο έχει κατασκευαστεί πάνω σε βράχο.

Δείτε παρακάτω σχετικά μας άρθρα:

Και η Ζάχα Χαντίτ δημιούργησε συναρπαστικά έπιπλα από ''πάγο'' - Σαν γλυπτά, τραπεζάκια & καρέκλες με ice διαφάνειαΖάχα Χαντίντ: Η γυναίκα- Φειδίας" του σύγχρονου κόσμου σκάλισε συγκλονιστικά τραπέζια από μάρμαρο! (slideshow)

Και η Ζάχα Χαντίτ δημιούργησε συναρπαστικά έπιπλα από ''πάγο'' - Σαν γλυπτά, τραπεζάκια & καρέκλες με ice διαφάνεια
 

Δείτε εδώ το αφιέρωμα του Eirinika για την Ζάχα Χαντίντ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ