Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Top Woman η Ελληνοαστραλέζα Kathy Kiryakos - Υπηρετεί στο Βασιλικό Ναυτικό της Αυστραλίας

Αν και οι δεσμοί σε μια οικογένεια με ρίζες από τη Μεσόγειο είναι ισχυροί, όσες γενιές και αν περάσουν, εντούτοις μια ελληνοαυστραλή βρήκε μια μεγαλύτερη οικογένεια πάνω στο πολεμικό πλοίο HMAS Darwin.

 Η Kathy Kiryakos, από το προάστιο της Μελβούρνης, Oakleigh, αποτελεί το πλήρωμα του Δαρβίνου (Darwin) που διεξάγει περιπολίες ασφάλειας στη θάλασσα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, για την Επιχείρηση Manitou.

Η επιχείρηση Manitou είναι η συμβολή της Αμυντικής Δύναμης της Αυστραλίας στις διεθνείς προσπάθειες για την προώθηση της θαλάσσιας ασφάλειας, της σταθερότητας και της ευημερίας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Η Kiryakos είναι κυρίως υπεύθυνη για τη διαχείριση του προσωπικού και τη διοίκηση της εταιρείας του πλοίου.

«Κάθε μέρα είναι διαφορετική πάνω στο πλοίο», λέει όπως γράφει το ομογενειακό πόρταλ, neoskosmos.com. «Είμαι επίσης μέλος της Επείγουσας Ιατρικής Ομάδας του πλοίου και βοηθώ την ομάδα πτήσης όταν καλούμαι», τονίζει. Η ίδια εξηγεί ότι η εκπαίδευση είναι συνεχής και πως συμμετέχει σε ασκήσεις «για να είμαστε προετοιμασμένοι για την αποστολή».

Όπως δηλώνει, είναι το πρώτο μέλος της οικογένειάς της που εντάχθηκε στο στρατό. «Ήταν μια παρόρμηση της στιγμής, εντάχθηκα στο στρατό το 2013. Είδα  μια αγγελία στην εφημερίδα… Αρχικά ήταν ένα σοκ γιατί δεν ήμουν γυμνασμένη από πριν. Τώρα είμαι fit και όλα είναι νέα και συναρπαστικά». Η Kiryakos είναι μέλος της μεγάλης ελληνικής κοινότητας – έμαθε να μιλά και να γράφει ελληνικά στο σπίτι και στο σχολείο, στο Oakleigh Greek Orthodox College.

«Είμαι το νεότερο μέλος μιας δεμένης οικογένειας, αλλά η πρώτη που έφυγα από το σπίτι» λέει. Όσο για τη νέα της εν πλω, οικογένεια, δηλώνει ενθουσιασμένη. «Έχω κάνει πολλούς νέους φίλους. Η οικογένειά μου μου λείπει και τους λείπω, αλλά είναι περήφανοι για μένα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ