Καριόκα 380 κιλά έφτιαξαν 24 ζαχαροπλάστες στην Ξάνθη - "Χτυπάνε" άνετα ρεκόρ Γκίνες

Η παρασκευή της έγινε στο πλαίσιο της Εμπορικής Έκθεσης που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο κλειστό γυμναστήριο «Φίλιππος Αμοιρίδης» της ακριτικής πόλης.

Η καριόκα παρασκευάστηκε με αγνά υλικά, ενώ χρησιμοποιήθηκε η τεχνική που εφαρμόζεται από τα περισσότερα ζαχαροπλαστεία της Ξάνθης, με σκοπό να κατακτήσει την υφήλιο.

Το τελικό βάρος, αν και αναμενόταν στα 220 κιλά, έφτασε τελικά τα 380 κιλά, όπως δήλωσε ο Στέλιος Αρσενίου, ο οποίος είχε τη σχετική πρωτοβουλία, σύμφωνα με το xanthipress.gr.

Μπορεί η επιτροπή του Γκίνες να μην ήρθε, αλλά σε συνεννόηση με την Περιφέρεια θα σταλεί βίντεο με όλη τη φάση της παρασκευής της για την σχετική πιστοποίηση.

Η συνταγή, στην οποία και χρησιμοποιήθηκαν αγνά τοπικά υλικά της Θράκης, αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό, και συνέβαλαν 24 ζαχαροπλάστες.

Την διαδικασία παρακολούθησαν πάνω από 750 μαθητές σχολείων και 500 τουλάχιστον επισκέπτες που ήρθαν ειδικά για το σκοπό αυτό.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ