Τα πήρε στο κρανίο ο Γιούνκερ με τον Ερντογάν: Άι σιχτίρ και σε κάναμε και καρντάσι... υπαινίχθηκε

Την απογοήτευση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μετέφερε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου, Μίνα Αντρέεβα, σε ερώτηση δημοσιογράφου για την αντίδραση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε σατιρικό βίντεο καναλιού της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης για το πρόσωπό του. 

Ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε, μέσω του τουρκικού ΥΠΕΞ, τον Γερμανό πρέσβη στην Άγκυρα για εξηγήσεις, δημιουργώντας ένα «μίνι» διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Τουρκίας και Γερμανίας.

Ο κ. Γιούνκερ, μέσω της εκπροσώπου Τύπου της Επιτροπής, τόνισε πως τέτοιες κινήσεις «απομακρύνουν την Τουρκία από την Ευρωπαϊκή Ένωση» και πως, παρά τα κοινά συμφέροντα που υπάρχουν και από τις δύο πλευρές με την υπογραφή της συμφωνίας για τη μετανάστευση, η κίνηση αυτή δεν είναι συμβατή με τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το επίμαχο βίντεο

Αναλυτικά, η Μίνα Αντρέεβα δήλωσε: «Ο πρόεδρος Γιούνκερ δεν εκτιμά την κίνηση της επίκλησης του Γερμανού πρέσβη εξαιτίας ενός σατιρικού τραγουδιού. (Ο πρόεδρος Γιούνκερ) πιστεύει πως η κίνηση αυτή της Τουρκίας μεγαλώνει περεταίρω την απόσταση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν μας φέρνει πιο κοντά. Αν και εκτιμά τη συνεργασία και τα κοινά συμφέροντα που υπάρχουν για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων, η κίνηση αυτή δεν είναι σύμφωνη με τις αρχές της ΕΕ για την ελευθερία του Τύπου και την ελευθερία της έκφρασης».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ