Α. Τσίπρας: Ανοίγετε το κουτί της Πανδώρας - Θα υποστείτε στραπάτσο

Με επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση για υποκρισία και φαρισαϊσμό, ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την Δικαιοσύνη λέγοντας ότι το σύστημα θεσμικής και παραθεσμικής εξουσίας θέριεψε περισσότερο στα χρόνια της κρίσης και προειδοποιώντας ότι στην συνέχεια της ομιλίας του θα κάνει συγκεκριμένες αποκαλύψεις για παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη. 

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που του έδωσε την δυνατότητα να προκαλέσει την συζήτηση στην Βουλή γιατί όπως είπε “Δεν πρέπει να παραδοθούν στην λήθη και να ξεχαστούν τα έργα και ημέρες τις προηγούμενης κυβέρνησης”. 

Η ΝΔ, συνέχισε, με αφορμή μία δήθεν αποκάλυψη για μία δήθεν παρέμβαση μας στην Δικαιοσύνη νόμισε ότι θα δημιουργήσει θόρυβο και θα κερδίσει τις εντυπώσεις. “Δεν πρόκειται για αφέλεια, πρόκειται για θράσος και αλαζονεία. Ταιριάζει το ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές. Ανοίγετε το κουτί της Πανδώρας και θα υποστείτε στραπάτσο” είπε προς τη ΝΔ και πρόσθεσε ότι σήμερα θα ακουστούν πολλά. 

Είπε ότι η ΝΔ είναι ένας ταλαιπωρημένος θεσμός από κέντρα και παράκεντρα εξουσίας, από παρεμβάσεις θεσμικές και εξωθεσμικές. Η πολυνομία και η κακονομία δεν είναι αποτελέσματα της διαχειριστικής ανικανότητας ή της άγνοιας, είναι αποτέλεσμα μίας βαθιάς γνώσης του τρόπου που λειτουργεί το νομικό σύστημα. 

Για διαστρέβλωση της πραγματικότητας κατηγόρησε την αντιπολίτευση ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι η προσπάθεια αποκατάστασης της εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες και την Δικαιοσύνη δεν συνιστά παρέμβαση της κυβέρνησης. 

Αναφέρθηκε στην συνομιλία του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου με την εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη. Στην συγκεκριμένη υπόθεση τρεις δικογραφίες οδηγήθηκαν στο αρχείο είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι προκύπτουν τρία ερωτηματικά.  Το πρώτο ερώτημα είναι ποιός ζήτησε την συνάντηση, ο υπουργός ή η εισαγγελέας; Πριν από αυτό, ποιος αφαίρεσε τις δικογραφίες που αφορούσαν τον επιχειρηματία Βγενόπουλο, ώστε να φθάνουν στα χέρια της Τσατάνη; Επίσης συνέχισε  ο εποπτεύων αντιεισαγγελέας διαφθοράς γνωμοδοτεί ότι όλες οι υποθέσεις διαφθοράς είναι αρμοδιότητας του εισαγγελέα διαφθοράς. Ο ίδιος άνθρωπος μέσα σε οκτώ μήνες αναθεώρησε ολοσχερώς την άποψή του. 

Ποιά όμως ήταν η παρέμβαση του κ. Παπαγγελόπουλου; Η έκφραση γνώμης για την αφαίρεση της αρμοδιότητας από τον εισαγγελέα. Είναι αυτό παρέμβαση; Όταν μάλιστα για την υπόθεση Βγενόπουλου έχει διαμαρτυρηθεί ο κύπριος υπουργός Δικαιοσύνης με επιστολή του στον κ. Παπαγγελόπουλο. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ