Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου υποψήφιος για βραβεία ΕΜΜΥ ως "τελετάρχης" στους Πανευρωπαϊκούς του Μπακού

Η έναρξη των πρώτων Ευρωπαϊκών Αγώνων που έγιναν το καλοκαίρι στο Μπακού, με τον τίτλο «Origins» και έφεραν την υπογραφή του Δημήτρη Παπαϊωάννου χάρισαν στον ταλαντούχο σκηνοθέτη και την ομάδα του έξι υποψηφιότητες στα φετινά βραβεία ΕΜΜΥ.  

 Η οργάνωση, οι χορογραφίες, τα κοστούμια, η μουσική επένδυση και ο φωτισμός της τελετής έφεραν τον Έλληνα δημιουργό και τους συνεργάτες του μέσα στις κατηγορίες των φετινών υποψηφιοτήτων των 43rd Daytime Emmy Awards που φέτος θα απονεμηθούν την 1η Μαΐου.  

Πιο συγκεκριμένα, στην κατηγορία Σκηνοθεσία (outstanding directing special class) υποψήφιοι είναι ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και ο Greg Breakell, με τους Τίνα Παπανικολάου και Louise Story να ακολουθούν ως βοηθοί σκηνοθέτη.   Όσο αφορά την καλλιτεχνική διεύθυνση και τα σκηνικά (outstanding art direction / set decoration / scenic design), το βραβείο διεκδικούν ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και ο Θανάσης Ντεμίρης, ο Michael Curry και ο Nicholas Mahon.   Για την πρωτότυπη μουσική σύνθεση που «έντυσε» την τελετή έναρξης ανάμεσα στους φιναλίστ βρίσκονται οι Θεόδωρος Κουρεντζής & Βαγγελίνο Κουρεντζής.   Για τους φωτισμούς, υποψήφιοι είναι οι Robert Dickinson, Travis Hagenbuch, Charles Dabezies και Ted Wells.  

Ο Άγγελος Μέντης μαζί με τη Yashi διεκδικούν το βραβείο για τα καλύτερα κοστούμια, όπως και η Paula Ryan ως supervisor.   Το «Origins» είναι ακόμη υποψήφιο για τη ζωντανή και ηχογραφημένη μίξη ήχου (outstanding live and direct to tape sound mixing) με το βραβείο να διεκδικούν οι Cristian Kaestner, Paul Koemans, Richard Sharrat, Dino Suceska, Scott Willsallen καθώς και ο Justin Arthur. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ