Ειδομένη: Τσουλήθρες και τραμπολίνα έφεραν χαμόγελα & χαρά στα προσφυγόπουλα

Σε άθλιες καιρικές συνθήκες παραμένουν στην Ειδομένη οι πρόσφυγες, που δεν χάνουν την ελπίδα τους ότι κάποια στιγμή τα σύνορα θα ανοίξουν και εκείνοι θα συνεχίσουν το ταξίδι τους. 

Δεν δείχνουν διατεθειμένοι να μεταφερθούν ούτε για λίγες μέρες σε κάποιο κέντρο, από τον φόβο μήπως χάσουν τη σειρά τους όταν ανοίξουν τα σύνορα - όπως πιστεύουν. Ελάχιστες μετακινήσεις προς τα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις και παραινέσεις μελών ΜΚΟ να φύγουν από την περιοχή.

Η ελπίδα των προσφύγων σήμερα ζεστάθηκε από τον ήλιο που βγήκε, στεγνώνοντας τη λάσπη που δημιουργήθηκε από τη βροχόπτωση. Μόνο τα παιδιά φαίνεται να βρίσκουν τρόπο να χαίρονται με το παραμικρό, απολαμβάνοντας τις σποραδικές λιακάδες.

Μικρές ομάδες δημιουργήθηκαν, μπάλες βρέθηκαν και ένας αυτοσχέδιος ποδοσφαιρικός αγώνας στήθηκε στη στιγμή, ξεσηκώνοντας τον καταυλισμό. Η ολλανδική οργάνωση «Movement on the ground» έστησε δύο τραμπολίνα και μία τσουλήθρα χαρίζοντας χαμόγελα στους πιτσιρικάδες, που δεν χάνουν την όρεξή τους για παιχνίδι.

Από την πλευρά τους μέλη της νορβηγικής ΜΚΟ «A drop in the ocean» διένειμαν χρηστικά αντικείμενα σε εκατοντάδες πρόσφυγες, όπως λεκάνες για να πλένουν τα ρούχα και τα πιατικά τους, απορρυπαντικό πιάτων και σφουγγαράκια. Όσοι περίμεναν σήμερα στην ουρά της PRAKSIS, που διανέμει τρόφιμα, «ανταμείφθηκαν» με ζεστό ριζότο, ψωμί και ένα μήλο. Σημειώνεται ότι για δέκατη μέρα συνεχίζεται ο αποκλεισμός της σιδηροδρομικής γραμμής από πρόσφυγες που έχουν στήσει μια μεγάλη σκηνή πάνω στις ράγες ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ