Οι Ολλανδοί συνέλαβαν ύποπτο που σχεδίαζε νέο τρομοκρατικό χτύπημα - Άλλα τρία άτομα ανακρίνονται

Στη σύλληψη ενός υπόπτου ο οποίος φέρεται να σχεδίαζε μια νέα τρομοκρατική επίθεση στην Ευρώπη προχώρησαν την Κυριακή οι ολλανδικές αρχές.

Σύμφωνα με το Associated Press, πρόκειται για έναν 32χρονο Γάλλο ο οποίος συνελήφθη στο λιμάνι του Ρότερνταμ, έπειτα από αίτημα των γαλλικών αρχών, καθώς κατά τη διάρκεια ερευνών προέκυψαν στοιχεία με βάση τα οποία, ετοίμαζε επίθεση, πιθανότατα παρόμοια με εκείνες που σημειώθηκαν στις Βρυξέλλες την περασμένη Τρίτη.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε τονίζεται ότι ο ύποπτος, τα στοιχεία του οποίοι δεν έχουν γίνει γνωστά, αναμένεται να εκδοθεί στη Γαλλία, ενώ την ίδια υπό κράτηση έχουν τεθεί και άλλα τρία πρόσωπα, ανέφεραν οι εισαγγελικές αρχές της χώρας.

Η επιχείρηση έγινε από την ειδική μονάδα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, με τη συμμετοχή μελών της υπηρεσίας πληροφοριών AIVD της Ολλανδίας και εισαγγελέων. 

Δύο από τους άλλους υπόπτους που συνελήφθησαν είναι άνδρες ηλικίας 43 και 47 ετών αλγερινής καταγωγής, ενώ ο τρίτος δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμη. Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνες σε δύο κατοικίες στο δυτικό Ρότερνταμ και για λόγους ασφαλείας απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους οι κάτοικοι των γειτονικών κτιρίων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ