Τα τελευταία λόγια του Κύπριου πιλότου λίγο πριν τη συντριβή στο Ροστόφ - Τι εικάζουν οι ειδικοί

Τα τελευταία λόγια του Κύπριου πιλότου πριν το αεροσκάφος της Flydubai συντριβεί στο αεροδρόμιο του Ροστόφ έδωσε στη δημοσιότητα η ρωσική τηλεόραση. 

Το κανάλι Rossiya-1 παρουσίασε την καταγραφή των συνομιλιών από το τελευταίο λεπτό της μοιραίας πτήσης.

Ο πιλότος ακούγεται να λέει πολλές φορές «Μην ανησυχείτε». Ωστόσο, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ακούγεται να αναφέρει: «Μην το κάνεις αυτό». Η τελευταία πρόταση που αρθρώνει είναι: «Τράβα πάνω». Ακολουθούν άλλα 6 δευτερόλεπτα, που όπως μεταδίδουν οι Ρώσοι δημοσιογράφοι του σταθμού ακούγονται κραυγές.

Από αυτά που ακούγονται οι Ρώσοι συνάγουν το συμπέρασμα ότι ίσως η συντριβή να οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος. Οπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός από τις συνομιλίες φαίνεται πως ο πιλότος έχασε τον έλεγχο του αεροσκάφους αμέσως αφού έκλεισε των αυτόματο πιλότο.

Ο τηλεοπτικός σταθμός κάλεσε στο στούντιο ειδικούς που προσπάθησαν να αποκωδικοποιήσουν τα τελευταία αυτά δραματικά λόγια. Κατά την άποψή τους, άτομο μέσα στο κόκπιτ ενεργοποίησε κατά λάθος το σταθεροποιητικό πτερύγιο στην ουρά του αεροσκάφους στην προσπάθειά του να φερει το Boeing σε οριζόντια θέση. Με αυτό το πτερύγιο ανοιχτό, «το αεροπλάνο πρακτικά δεν αντιδρά στις εντολές του κυβερνήτη» ανέφερε το κανάλι προσθέτοντας ότι «οι πιλότοι δεν κατάλαβαν ότι σε αυτό οφειλόταν και η απότομη βουτιά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εξηγήσεις αυτές αποτελούν σενάρια του ρωσικού δικτύου, καθώς τίποτε επίσημο δεν έχει προκύψει από την εν εξελίξει έρευνα. Το αεροσκάφος που είχε ξεκινήσει από το Ντουμπάι συνετρίβη την ώρα της δεύτερης απόπειρας προσγείωσης μέσα σε πολύ κακές καιρικές συνθήκες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ