Σοκαριστικές εικόνες σε γήπεδο ποδοσφαίρου στο Ιράκ – Επίθεση αυτοκτονίας από έφηβο τζιχαντιστή (βίντεο) - Φρίκη και στην Υεμένη

Το Ισλαμικό Κράτος σκόρπισε ξανά τον θάνατο σε Ιράκ και Υεμένη, σε νέες επιθέσεις αυτοκτονίας με τα θύματα να ξεπερνούν συνολικά τους 50 νεκρούς.

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ιράκ, σε μια επίθεση βομβιστή-καμικάζι, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ). Η επίθεση διαπράχθηκε σε ένα χωριό νότια της Βαγδάτης, αμέσως μετά το τέλος ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Οι τζιχαντιστές, την ίδια ώρα, ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών της επίθεσης στους 60 νεκρούς.

«Βρισκόταν σε εξέλιξη η τελετή απονομής του τροπαίου στους νικητές όταν ο καμικάζι ανατινάχθηκε μέσα στο πλήθος», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αστυνόμος β΄ της ιρακινής αστυνομίας στο χωριό αλ Ασρίγια, κοντά στην κοινότητα Ισκανταρίγια, περίπου 40 χλμ. νότια της ιρακινής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με την αστυνομία πάνω από 65 άνθρωποι ακόμη τραυματίστηκαν από την έκρηξη. Ένας γιατρός στο νοσοκομείο στην Ισκανταρίγια επιβεβαίωσε τον απολογισμό. Διευκρίνισε ότι η επίθεση διαπράχθηκε περί τις 19:00 (18:00 ώρα Ελλάδας) και ότι ο δήμαρχος του χωριού, ο Άχμεντ Σάκερ, είναι ανάμεσα στους νεκρούς.

«Ο δήμαρχος απεβίωσε στο νοσοκομείο κατόπιν των σοβαρών τραυμάτων που υπέστη στην έκρηξη», είπε ο γιατρός, προσθέτοντας πως ένας από τους σωματοφύλακές του και πέντε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας επίσης σκοτώθηκαν στην επίθεση.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε πολύ γρήγορα το Ισλαμικό Κράτος με μια ανακοίνωσή του στην οποία κατονόμασε τον καμικάζι ως Σαϊφουλά αλ Ανσάρι, και υποστήριξε πως η έκρηξη στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 60 ανθρώπους και τραυμάτισε πάνω από 100.

Βοβμιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας και στην Υεμένη

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με κατοίκους και αυτόπτες μάρτυρες, σε τρεις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας που σημειώθηκαν στο Άντεν της Υεμένης και την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε αμέσως το Ισλαμικό Κράτος.

Το πρακτορείο Amaq, που συνδέεται με τους τζιχαντιστές, μετέδωσε ότι "μαχητές του ΙΚ εξαπέλυσαν τρεις επιχειρήσεις μαρτυρών (σ.σ. αυτοκτονίας) και μια επιχείρηση εναντίον μιας βάσης του διεθνούς συνασπισμού (υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας) στο Άντεν". 

Σύμφωνα με την πηγή αυτή οι νεκροί είναι "τουλάχιστον 27" ενώ ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας της Υεμένης έκανε λόγο για 22 νεκρούς, εκ των οποίων οι δέκα ήταν άμαχοι πολίτες.

Σε μία από τις επιθέσεις, ένα όχημα εξερράγη σε ένα φυλάκιο ελέγχου του στρατού στην περιοχή Μπουράικα, σκοτώνοντας στρατιώτες και πολίτες. Οι δύο άλλες βομβιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν σε φυλάκια στον δρόμο που οδηγεί σε μια βάση που χρησιμοποιεί ο διεθνής συνασπισμός.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ