Μήνυμα - «διαθήκη» άφησαν τα αδέρφια που σκόρπισαν τρόμο στις Βρυξέλλες: "Φοβόμαστε ότι θα πάμε φυλακή"

Η αστυνομία βρήκε μήνυμα όπου τα αδέλφια Ελ Μπακράουϊ αναλαμβάνουν την ευθύνη για τα χτυπήματα στις Βρυξέλλες.

Οι βέλγικες αρχές ανέφεραν πως σε ένα κάδο σκουπιδιών κοντά στο σπίτι των καμικάζι στις Βρυξελλες βρέθηκε ένας υπολογιστής στον οποίο ο ένας εκ των αδελφών Ελακραουί είχε γράψει τη διαθήκη του σημειώνοντας πως είναι φοβισμένος και απελπισμένος.

«Δεν ξέρω τι να κάνω. Είμαι στο τρέξιμο, με κυνηγούν, με ψάχνουν παντού. Αν παραδοθώ θα καταλήξω σε ένα κελί φυλακής», έγραφε. Τα δύο αδέλφια αναφέρουν πως έκαναν την επίθεση ως αντίποινα για τη σύλληψη του Αμπντελσλαμ. Μάλιστα ο τρίτος καταζητούμενος Λαχράουι είχε τη μεγαλύτερης ισχύος βόμβα, αλλά δεν την πυροδότησε. Σε διαφορετική περίπτωση τα θύματα θα ήταν περισσότερα. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει ένα άτομο ακόμη με άγνωστη ταυτότητα που εμφανίζεται στο αεροδρόμιο.

Οι νεκροί της επίθεσης είναι 32 και οι τραυματίες 270. Οι βελγικές αρχές λένε ότι έχουν διαφύγει «αρκετά άτομα» που συνδέονται με τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Ακόμη ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας ανακοίνωσε επισήμως ότι ο βομβιστής ο οποίος πραγματοποίησε την επίθεση στο μετρό των Βρυξελλών ήταν ο Χαλίντ Ελ Μπακράουϊ. Ο Μπραχίμ ανατινάχθηκε στο αεροδρόμιο.

Από την επίθεση στον υπόγειο σιδηρόδρομο της Βελγικής πρωτεύουσας έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 20 άνθρωποι, ενώ τραυματίστηκαν περισσότεροι από 100. Οι δύο αδελφοί Χαλίντ και Μπραχίμ Ελ Μπακράουι, ύποπτοι για την ενοικίαση σπιτιών-κρυψωνών στο Βέλγιο για τους δράστες των επιθέσεων του Παρισιού, αναγνωρίστηκαν ως μέλη της ομάδας που διέπραξε τις επιθέσεις αυτοκτονίας στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ