Tρόμος στην Βρετανία: Τζιχαντιστές απειλούν με χτυπήματα σε Heathrow και Downing Street

Σε ένα ανατριχιαστικό βίντεο μασκοφόροι γελάνε για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες που στοίχισαν τη ζωή σε 34 ανθρώπους και εκτοξεύουν νέες απειλές.
 

Δύο μαχητές του Ισλαμικού Κράτους απείλησαν με επιθέσεις στα αεροδρόμιο Heathrow και Gatwick και την Downing Street. Φορώντας μαύρες μάσκες και μιλώντας με λονδρέζικη προφορά, γελούν για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες. "Βέλγιο, μεγάλη έκρηξη στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Heathrow..." ακούγεται να λέει ένας από τους τζιχαντιστές, με τον άλλο να προσθέτει γελώντας "Gatwick, Downing Street... με πιάνεις;". Το ανατριχιαστικό βίντεο εντόπισε το Middle East Media Research Institute (MEMRI) που παρακολουθεί την εξτρεμιστική προπαγάνδα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις θέλουν και τους δύο να είναι μαχητές του ISIS στη Συρία και να έχουν καταγράψει το ανατριχιαστικό βίντεο σε ίντερνετ καφέ. Το βίντεο έρχεται ως μια ακόμα απόδειξη της απειλής που αντιμετωπίζει το Ηνωμένο Βασίλειο από τους Βρετανούς τζιχαντιστές που έχουν πάει να πολεμήσουν στη Συρία.

Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες εκτιμούν ότι υπάρχουν τουλάχιστον 400 Βρετανοί εξτρεμιστές στη Συρία και άλλοι τόσοι που έχουν επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο από το πεδίο μάχης. Το ανατριχιαστικό βίντεο έρχεται μετά και τα αποτελέσματα poll στο διαδίκτυο από οπαδούς τζιχαντιστών που φέρνουν το Ηνωμένο Βασίλειο στην πρώτη θέση ως επιλογής για το επόμενο τρομοκρατικό χτύπημα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ