Παύλος Παπαδάτος στο άρθρο του: Ζωστής Απόλλων και έρπης εγκεφάλου!

Οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων, δεν πρόλαβαν να βγουν από το Προεδρικό Μέγαρο και, με εξαίρεση τον κύριο Μητσοτάκη, άρχισαν να κάνουν δηλώσεις καλλιεργώντας κάθε άλλο παρά κλίμα πολιτικής συναίνεσης. 

Στην επιφάνεια να μείνουν οι άνθρωποι και η Ελλάδα ας βουλιάξει. Σε αγαστή συνεργασία με τους λαϊκίζοντες δημοσιογράφους, παριστάνουν πότε τους υπερπατριώτες και πότε τους ηρακλειδείς των «λαϊκών» κεκτημένων άλλων εποχών.

Έτσι, επικρίνουν την τυχόν μείωση των συντάξεων ή την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης και φυσικά ούτε συζήτηση να φορολογηθούν όσοι δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα, οι πλείστοι των οποίων φοροδιαφέυγουν. Το ποιος θα πληρώσει, δεν τους ενδιαφέρει. Εν τω μεταξύ, μία από τις κυριότερες υποχρεώσεις που περιλαμβάνει το τρίτο μνημόνιο είναι η εκπόνηση εθνικού αναπτυξιακού σχεδίου εντός του Μαρτίου. Ο Μάρτιος όμως φεύγει και αναπτυξιακό σχέδιο φυσικά δεν πρόκειται να έλθει, αλλά και κανείς δεν το αναζητεί.

*Του Παύλου Παπαδάτου στη Realnews

Όσο για το προσφυγικό… επιρρίπτουν τα πάντα στην κυβέρνηση – όχι ότι δεν φταίει – με τη δικαιολογία ότι δεν φυλάει επαρκώς τα σύνορά μας. Δυστυχώς, όμως, αυτό ακριβώς ισχυρίζονται οι πλείστες των ευρωπαϊκών χωρών, που θέλουν να εγκλωβίσουν τους πρόσφυγες στη χώρα μας. Τα δε Σκόπια, που σήμερα μας βλέπουν να πνιγόμαστε μέσα στις λάσπες των προσφύγων (οι οποίοι όλως εκβιαστικά μας εμπλέκουν στη δική τους θλιβερή ατυχία), θα μπορούσαν να ήταν μία μικρή δική μας «αποικία», αν είχαμε ασκήσει καλή εξωτερική πολιτική και είχαμε επιβάλει μία δική μας ονομασία, πριν συμφωνήσουμε στη διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας. Τώρα είναι αργά, πολύ αργά.  

Εν τούτοις, εξακολουθώ να τρέφω ψήγματα αισιοδοξίας. Η τρόικα – ευτυχώς – είναι παρούσα και η κυβέρνηση άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι άλλο πράγμα είναι η ιδεολογία του καφενείου και άλλο ο ρεαλισμός. Τα spreads των ελληνικών ομολόγων μειώθηκαν κατά 28% μέσα σε μία εβδομάδα, εντός του Απριλίου μάλλον θα γίνει η αξιολόγηση, σύντομα οι τράπεζες θα ξεκινήσουν τη διευθέτηση των κόκκινων δανείων, οι οίκοι αξιολόγησης θα αναβαθμίσουν τη χώρα μας, η διευθέτηση του ελληνικού χρέους είναι δεδομένη και το κυριότερο: Η χώρα έχει σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση, έτοιμη για παν ενδεχόμενο!

Σημείωση: Πέρασαν τρία χρόνια από τότε που ξεκίνησε η διαδικασία πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης. Δύο όμως ακόμη υπουργεία, όπως επίσης και ο Δήμος Βούλας, Βάρης και Βουλιαγμένης, θέτουν τις δικές τους προϋποθέσεις. Φυσικά, από το πάρτι της αναβλητικότητας δεν θα μπορούσε να λείπει και η Αρχαιολογική Υπηρεσία, η οποία για να συμφωνήσει, θέλει λέει να υπάρχει άνετη ελεύθερη πρόσβαση στον ναό του Απόλλωνος Ζωστήρος (;). Αν λοιπόν εσείς πιστεύετε ότι υπάρχει μόνο έρπης ζωστήρος, σας πληροφορώ ότι υπάρχει και ο έρπης… εγκεφάλου!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ