Vintage Story: Όταν ο Marlon Brando & ο James Dean είχαν σαδομαζοχιστική σεξουαλική σχέση

Σάλος έχει προκληθεί από τα όσα γράφονται για τον James Dean στο βιβλίο "James Dean: Tomorrow Never Comes", που σε κάποιο απόσπασμα ισχυρίζεται πως ο θρυλικός "επαναστάτης χωρίς αιτία" διατηρούσε σεξουαλικές σχέσεις με τον Marlon Brando και μάλιστα σαδομαζοχιστικές.   

Βασισμένο σε "συνομιλίες με πηγές και βετεράνους δημοσιογράφους του κίτρινου τύπου που γνώριζαν τον Dean πριν τον θάνατό του" και σύμφωνα με την Daily Mail, το βιβλίο εξηγεί με λεπτομέρειες πως για έξι χρόνια, ο Brando έπαιζε "την γάτα με το ποντίκι" με τον πρωταγωνιστή του "Streetcar" "χρησιμοποιώντας τον [Dean] σαδιστικά, ο οποίος και τον ακολουθούσε παντού σαν ερωτευμένο κουτάβι με την γλώσσα έξω".  

Ο μουσικοσυνθέτης Alec Wilder λέει πως οι δυο τους ήταν "σίγουρα ζευγάρι", αλλά πως "αυτή η 'σεξουαλική πίστη' ήταν έννοια άγνωστη στο λεξιλόγιό τους". Ο Rogers Brackett, σύντροφος του Dean με τον οποίο τα έφτιαχναν και τα χαλούσαν συνέχεια, είπε στον συγγραφέα του βιβλίου πως ο Brando "έτριβε στη μούρη του Dean τις σχέσεις που έκανε" αλλά πως ο νεαρός ηθοποιός απλώς δεν μπορούσε να κρατηθεί μακριά του.    

"[Ο Brando] ήταν τόσο σκληρός που έφτανε στο σημείο να προσκαλεί τον Dean και να τον αναγκάζει να τον κοιτάζει να κάνει σεξ με κάποιον που μόλις είχε γνωρίσει στο δρόμο" γράφει το απόσπασμα που μεταδίδει η Daily Mail.   Σύμφωνα με τον Brackett, "όταν ο Brando έβγαινε σε ένα από τα πολλά ραντεβού που συνήθιζε να έχει, ο Jimmy πολύ συχνά τον παρακολουθούσε, τον ακολουθούσε ακόμη και μέχρι το σπίτι του. Πολλές βραδιές, ο Jimmy καθόταν στεκόταν κάτω από το διαμέρισμα του Brando, κοιτούσε πάνω στο παράθυρο της κρεβατοκάμαρας και περίμενε να σβήσουν τα φώτα μέχρι να μείνει μόνος του στο δωμάτιο".  

Βέβαια αυτό που περιγράφει το βιβλίο και μεταδίδει η Daily Mail δεν μοιάζει και πολύ με μια τυπική σαδομαζοχιστική σχέση ανάμεσα σε δυο συναινούντες ενήλικες.   "Κατά τη διάρκεια ενός δείπνου ο Brackett σοκαρίστηκε όταν ο Dean έβγαλε τη μπλούζα του και αποκάλυψε το στήθος του που ήταν γεμάτο καψίματα. Κοιτάζοντας πιο προσεκτικά, διαπίστωσε πως είχαν προκληθεί από τσιγάρο, που ο Dean του είπε πως έσβηνε ο Brando πάνω του. 'Ήμουν έτοιμος να καλέσω την αστυνομία και να καταγγείλω αυτό το μπάσταρδο κτήνος αλλά ο Jimmy μου είπε πως αυτός είχε ζητήσει στον Brando να του κάνει κάτι τέτοιο. Για πρώτη φορά στη ζωή μου συνειδητοποίησα πόσο μαζοχιστής ήταν ο Jimmy- ή πόσο είχε αρχίσει να γίνεται'" γράφει η Mail.  

Από την πλευρά του ο Brando έχει αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με τον Dean, ρομαντική ή φιλική, στα δικά του απομνημονεύματα, αλλά η ανοιχτή σεξουαλικότητά του έχει γίνει αντικείμενο σχολίων εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία, από τότε περίπου που κυκλοφόρησε στο ίντερνετ μια φωτογραφία που τον δείχνει να κάνει στοματικό έρωτα στον χρόνια φίλο του Wally Cox.  

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ