Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Απόφοιτοι ΑΕΙ ξανά σπουδάζουν σε ΙΕΚ για να γίνουν σεφ & φυσικοθεραπευτές

Στην αναζήτηση εξειδικευμένων γνώσεων, με στόχο να βρουν δουλειά, στρέφονται οι νέοι πτυχιούχοι πανεπιστημίων και ΤΕΙ εξαιτίας της ανεργίας.

Χιλιάδες πτυχιούχοι των ΑΕΙ ξανακάθονται στα θρανία, αλλά αυτή τη φορά στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, προκειμένου να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις σε ειδικότητες που πιστεύουν ότι θα τους προσφέρουν μια θέση στην αγορά εργασίας.

Η αύξηση στη ζήτηση είναι εκρηκτική και έτσι φέτος οδήγησε στη δημιουργία 84 νέων τμημάτων στις 13 περιφέρειες της χώρας, που θα λειτουργήσουν το εαρινό εξάμηνο και οι οποίες οργανώθηκαν με γνώμονα τις ανάγκες οι οποίες υπάρχουν στην αγορά για εξειδικευμένους επαγγελματίες.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ένα ποσοστό κοντά στο 20% των υποψηφίων για κατάρτιση στα δημόσια ΙΕΚ είναι φοιτητές ή απόφοιτοι ΑΕΙ, οι οποίοι αποφάσισαν να κάνουν θεαματική στροφή στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό, προκειμένου να καταφέρουν να κατακτήσουν μια θέση στην αγορά εργασίας σε ειδικότητες οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχικές σπουδές τους στα πανεπιστήμια και τα ΑΕΙ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του «Έθνους».

Μαζί με αυτούς υπάρχουν χιλιάδες ακόμη παιδιά που βλέπουν ότι οι σπουδές στα ΑΕΙ δεν αποτελούν πλέον μονόδρομο και ιδιαίτερα σήμερα που η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ανεργίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ