Ταρατατάν έφτασε η ώρα για το νέο μικρό iPhone της Apple & ένα συναρπαστικό event

Τη Δευτέρα διεξάγεται η μεγάλη εκδήλωση-παρουσίαση της Apple – ένα συναρπαστικό event για τους οπαδούς της εταιρείας και τους λάτρεις του κλάδου.
 

Για να σας βοηθήσει να μάθετε περισσότερα για την εκδήλωση της Apple, το τι έχει προγραμματιστεί, και γιατί είναι ένα τόσο πολυαναμενόμενο show, το Fortune σας παρουσιάζει τους βασικούς συντελεστές και τις πιθανές ανακοινώσεις.

Τι;

Το show της Apple είναι η πρώτη μεγάλη δημόσια εκδήλωση της εταιρείας για φέτος. Η Apple συνήθως διοργανώνει μερικές εκδηλώσεις κάθε χρόνο, αλλά δεν ανακοινώνει από πολύ πριν τις ημερομηνίες. Φέτος, η εταιρεία αναμένεται να διοργανώσει μια ομιλία εστιασμένη στο λογισμικό στα πλαίσια του Worldwide Developers Conference τον Ιούνιο, καθώς και μια παρουσίαση εστιασμένη στο iPhone 7 κάποια στιγμή στα τέλη του καλοκαιριού ή στις αρχές του φθινοπώρου. Αλλά όπως και με καθετί άλλο της Apple, αυτές οι ημερομηνίες είναι μόνο φήμες και μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή.


Πού;

Η Apple θα διοργανώσει την επόμενη παρουσίαση σε εκπροσώπους του τύπου στην έδρα της στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια. Αν οδηγός μας είναι η ιστορία, τότε συμπεραίνουμε ότι στους παρευρισκόμενους θα περιλαμβάνονται δημοσιογράφοι μαζί με μερικούς από τους υπαλλήλους της Apple που θα πανηγυρίζουν με όσα θα λένε τα στελέχη της εταιρείας.
Για όσους δεν θα έχουν την τύχη να παρευρεθούν στην εκδήλωση, η Apple θα την μεταδώσει ζωντανά μέσω του διαδικτύου χρησιμοποιώντας τη δική της τεχνολογία HTTP Live Streaming (HLS). Επειδή χρησιμοποιεί τη δική της τεχνολογία, η εταιρεία περιορίζει τις συσκευές στις οποίες θα υπάρχει η δυνατότητα συνεχούς ροής. Η Apple έχει δηλώσει ότι το live stream θα είναι προσβάσιμο μόνο σε υπολογιστές Mac μέσω του browser Safari – που τρέχουν λειτουργικό OS X 10.8.5 ή κάποια νεότερη έκδοση, καθώς και σε iPad, iPhone και iPod που τρέχουν iOS 7 ή κάποια νεότερη έκδοση. Οι κάτοχοι Apple TV θα είναι επίσης σε θέση να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Όσο για τους κατόχους PC; Η Microsoft έχει περιορίσει την πρόσβασή τους σε υπολογιστές Windows 10 που τρέχουν το πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge.
Όλοι οι άλλοι, συμπεριλαμβανομένων των χρηστών Android και αυτών που τρέχουν προγράμματα περιήγησης τρίτων, δεν έχουν …καμία τύχη.

Πότε;

Η εκδήλωση της Apple θα ξεκινήσει στη 1μ.μ. (Eastern Time) / 8μ.μ. ώρα Ελλάδος τη Δευτέρα, 21 Μαρτίου. Και πάλι, αν οδηγός μας είναι η ιστορία, τότε υποθέτουμε ότι το show κατά πάσα πιθανότητα θα διαρκέσει τουλάχιστον μία ώρα, αν και θα μπορούσε να φτάσει και τις δύο ώρες, ανάλογα με το πόσες ανακοινώσεις θα κάνει η Apple.

Ποιος;

Η Apple έχει ακολουθήσει μια συγκεκριμένη φόρμουλα για τις εκδηλώσεις της τα τελευταία χρόνια, η οποία φαίνεται απίθανο να «σπάσει» αυτή τη φορά. Αυτό που αναμένουμε είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, να αναλάβει την πρώτη ενότητα του event και να μιλήσει για τα επιτεύγματά της εταιρείας του. Η παρουσίαση θα μπορούσε να περιλαμβάνει κάποια στατιστικά στοιχεία και, δεδομένων των πρόσφατων ζητημάτων που προέκυψαν μεταξύ της εταιρείας και του FBI, ο Κουκ ίσως επιφυλάσσει ορισμένες παρατηρήσεις σχετικά με την ιδιωτική ζωή και την κρυπτογράφηση.
Συνήθως, ο Κουκ αφήνει τις ανακοινώσεις που σχετίζονται με προϊόντα στην εκτελεστική ομάδα του. Αν οι φήμες ότι επίκειται η παρουσίαση κάποιας νέας συσκευής και / ή λογισμικού βγουν αληθινές, τότε το πιθανότερο είναι ότι ο Κουκ θα παραδώσει το μικρόφωνο στον Φιλ Σίλερ, αντιπρόεδρο παγκόσμιας προώθησης, ο οποίος είναι αυτός που ανακοινώνει συνήθως το νέο hardware, καθώς και στον επικεφαλής λογισμικού της Apple, Κρεγκ Φεντερίγκι. Άλλα στελέχη, όπως ο Έντι Κιου, αντιπρόεδρος λογισμικού και υπηρεσιών διαδικτύου, και ο Τζόναθαν Άιβ, επικεφαλής σχεδιασμού, είναι επίσης πιθανό να είναι παρόντα.


Γιατί;

Η Apple διοργανώνει ειδικές εκδηλώσεις κάθε χρόνο για την ανάδειξη νέων προϊόντων, καθώς και για να προσελκύει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης. Η κίνηση αυτή, εδώ και καιρό, έχει αναδειχθεί για την Apple σε τρόπο για να επισκιάζει τους ανταγωνιστές της και να τροφοδοτεί τον ενθουσιασμό των καταναλωτών για τα προϊόντα της.
Αυτή τη φορά, η Apple, η οποία είναι εμφανώς μυστικοπαθής και δεν έχει πει τι ακριβώς θα ανακοινώσει στην εκδήλωση, αναμένεται να παρουσιάσει νέα λουριά για τη δημοφιλή φορετή συσκευή Apple Watch. Επιπλέον, φημολογείται ότι η εταιρεία θα παρουσιάσει ένα νέο iPhone 4 ιντσών, με την ονομασία iPhone SE, iPhone 5SE, ή iPhone 6c. Η Apple θα μπορούσε επίσης να παρουσιάσει ένα νέο iPad Pro με οθόνη 9,7 ιντσών για να έχει το ίδιο μέγεθος οθόνης με το iPad Air 2. Υπάρχουν ακόμη κάποιες ενδείξεις ότι η Apple θα μπορούσε να παρουσιάσει κάποια νέα Mac, αν και αυτές οι φήμες έχουν υποχωρήσει τώρα τελευταία.
Ως προς το λογισμικό, η Apple ίσως παρουσιάσει μια νέα έκδοση του κινητού λειτουργικού συστήματος iOS, γνωστό ως iOS 9.3. Αν το iOS 9.3 beta που διατίθεται σήμερα σε προγραμματιστές είναι ενδεικτικό, τότε το νέο λειτουργικό σύστημα θα χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερη ασφάλεια στην εφαρμογή Notes, καθώς κι από μια λειτουργία Night Shift που καθιστά ευκολότερο το να κοιτάς μια συσκευή iOS τη νύχτα. Ίσως δούμε επίσης κάποιες μικροσκοπικές αναβαθμίσεις στα OS X και tvOS της Apple, τα οποία τρέχουν με την τελευταία γενιά Apple TV που βρέθηκε στα ράφια των καταστημάτων πέρυσι.
Εκτός απ’ όλα αυτά, υπάρχει και μια πιθανότητα ο Κουκ και η παρέα του να μας εκπλήξουν με κάτι εντελώς απρόσμενο. Ό,τι κι αν μας επιφυλάσσει η Apple, θα το μάθουμε σύντομα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ