Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας: Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από τη χθεσινή επίθεση αυτοκτονίας

Ενας 24χρονος, ο Μεχμέτ Οζτούρκ, μέλος του Ισλαμικού Κράτους, ήταν ο βομβιστής αυτοκτονίας που έκανε την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη το Σάββατο, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας.

Ο Εφκάν Αλά επιβεβαίωσε τις πληροφορίες των τουρκικών ΜΜΕ. «Διαπιστώσαμε ότι ο Μεχμέτ Οζτούρκ πραγματοποίησε την επίθεση το Σάββατο. Αποδείχθηκε ότι είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας.

Ο πατέρας και ο αδερφός του Οζτούρκ έχουν συλληφθεί από την αστυνομία, μετά από την επίθεση που προκάλεσε το θάνατο πέντε ανθρώπων και τον τραυματισμών 36.

Γεννημένος το 1992 στο Γκαζιαντέπ, διαπιστώθηκε ότι ο Οζτούρκ είναι μέλος του ISIS από τη λίστα ατόμων που σχετίζονται με την τρομοκρατία. Η ταυτότητά του επιβεβαιώθηκε μετά από την ανάλυση του DNA και τη σύγκριση με το γενετικό υλικό που ελήφθη από του συγγενείς του.

Ο πατέρας του 24χρονου δήλωσε ότι ο άνδρας στο βίντεο από την επίθεση μοιάζει με τον γιο του που εδώ και καιρό θεωρούσε ότι έχει χαθεί στη Συρία, αλλά πρόσφατα εντοπίστηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει έως τώρα την ευθύνη για την επίθεση του Σαββάτου. Από τους 39 που τραυματίστηκαν, οι 24 είναι ξένοι πολίτες, ενώ 19 παρέμεναν στο νοσοκομείο το πρωί της Κυριακής, με οχτώ από αυτούς να είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Νεκροί είναι τρεις Ισραηλινοί, δύο από τους οποίους είχαν και αμερικανική υπηκοότητα, ένας Ιρανός και ο δράστης.

Αυτή ήταν η έκτη βομβιστική επίθεση στην Τουρκία από τον Ιούλιο. Η αστυνομία είναι σε κατάσταση υψηλού συναγερμού σε όλη τη χώρα, μετά από την επίθεση σε ένα από τα πιο τουριστικά σημεία της Κωνσταντινούπολης.

Οι ΗΠΑ και κάποιες ευρωπαϊκές πρεσβείες προειδοποίησαν τους πολίτες τους να είναι προσεκτικοί, ενόψει και της γιορτής της άνοιξης των Κούρδων, κατά την οποία στο παρελθόν έχουν σημειωθεί συγκρούσεις.

Το πρωί της Κυριακής οι δρόμοι της Κωνσταντινούπολης ήταν ήσυχοι, πέρα από τον ήχο των ελικοπτέρων που πετούσαν πάνω από την πόλη, σύμφωνα με το AFP.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ