Βίντεο: Η ξεκαρδιστική συνομιλία διάσημου κωμικού της Κούβας με τον Ομπάμα - Δείτε τι είπαν

Λίγο πριν την ιστορική επίσκεψη του Ομπάμα στην Αβάνα, ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε μια ξεχωριστή τηλεφωνική συνομιλία με έναν διάσημο Κουβανό. 

Στη δημοσιότητα δόθηκε το βίντεο της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε ο Μπαράκ Ομπάμα με τον «Πανφίλο», έναν χαρακτήρα που ενσαρκώνει ο διάσημος στην Κούβα κωμικός Λουίς Σίλβια.

Ο συνταξιούχος αποφασίζει να πάρει τηλέφωνο στη Μετεωρολογική υπηρεσία στην Κάσα Μπλάνκα, για να μάθει την πρόγνωση για την Τρίτη, όταν και θα διεξαχθεί ένας αγώνας επίδειξης με την εθνική ομάδα μπέιζμπολ της Κούβα. Ομως καταλήγει να πάρει στο Οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου (Casa Blanka= Λευκός Οίκος, στα ισπανικά).

Αφού ξεδιαλύνεται η παρεξήγηση και ο Ομπάμα δείχνει να τον ξέρει, ο Πανφίλο του δηλώνει ευτυχής για την επίσκεψή του. «Ανυπομονώ. Ο λαός των ΗΠΑ και της Κούβα είναι φίλοι», του απαντά ο Αμερικανός πρόεδρος, που μιλά και ισπανικά στο βίντεο.

Ο κωμικός έσπευσε να του δώσει και μερικές συμβουλές. «Μην έρθεις με πολλές βαλίτσες, θα κολλήσεις στο αεροδρόμιο», λέει στον Ομπάμα και συμπληρώνει: «Αν δεν έχεις μεταφορικό μέσο, πες μου να έρθω να σε πάρω από το αεροδρόμιο».

Τότε ο Ομπάμα του ζητά να τον παραλάβει ένα almendron- τα κλασικά αμερικανικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους της Αβάνας- αλλά ο Πανφίλο του αντιπροτείνει ένα ρωσικό Moskovich.

Ακόμη, ο Κουβανός προσφέρεται να φιλοξενήσει τους Ομπάμα στο σπίτι του, αλλά συμβουλεύει τον Αμερικανό πρόεδρο να αφήσει την Πρώτη Κυρία να κοιμηθεί από την πλευρά του κρεβατιού που δεν είναι σπασμένα τα ελατήρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ