Ανακούφιση για την σύλληψη νοιώθει η οικογένεια του Σαλάχ Αμπντεσλάμ - Η δήλωσή τους

Η οικογένεια του Αμπντεσλάμ, του υπόπτου-κλειδί για τις επιθέσεις στο Παρίσι που συνελήφθη την Παρασκευή στο Μολενμπέκ Βρυξελλών, δηλώνει ικανοποίηση για την σύλληψή του, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας.

«Ο Μοχάμεντ Αμπντεσλάμ, με τον οποίο συνομίλησα προ ολίγου μου ανέθεσε να σας μεταφέρω ότι η οικογένειά του νιώθει ανακούφιση για την σύλληψη», δήλωσε η δικηγόρος του αδελφού του τρομοκράτη.

«Ανακούφιση πρώτον γιατί ο Σαλάχ συνελήφθη ζωντανός. Ηταν μια από τις ελπίδες της οικογένειας. Ανακούφιση, επίσης, γιατί το ανθρωποκυνηγητό τελείωσε και πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αυτή η οικογένεια βρίσκεται υπό πίεση εδώ και 4 μήνες και ειδικότερα εδώ και 24 ώρες», πρόσθεσε.

Ο Σαλάχ Αμντεσλάμ, 26 ετών, θεωρείται ύποπτος για τον ρόλο-κλειδί που διαδραμάτισε στις επιθέσεις που προκάλεσαν τον θάνατο σε 130 άτομα και τραυμάτισαν εκατοντάδες στην γαλλική πρωτεύουσα, στις 13 Νοεμβρίου 2015. Ο Αμπντεσλάμ είχε νοικιάσει αυτοκίνητα στις Βρυξέλλες και πολλά διαμερίσματα στην περιοχή του Παρισιού και την οργάνωση της επίθεσης. Είναι πιθανόν να οδήγησε τους καμικάζι τρομοκράτες στο Στάδιο του Παρισιού, εγκατέλειψε μια ζώνη με εκρηκτικά στα νότια της γαλλικής πρωτεύουσας, κάλεσε σε βοήθεια δύο φίλους από τις Βρυξέλλες και διέφυγε της αστυνομίας στο δρόμο της επιστροφής προς τις Βρυξέλλες.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ